Νέα

  • ΣΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

«Ασυνήθιστα μαγικό»: Χωριό στην Ιρλανδία καλύφθηκε από θαλάσσιο αφρό – Βίντεο

Ένα ασυνήθιστο καιρικό φαινόμενο έλαβε χώρα στην Ιρλανδία όταν ένα ολόκληρο χωριό στην ακτή του Copper στο Co Waterford καλύφθηκε από έναν παράξενο αφρό.  

Σε βίντεο φαίνεται πως ένα σπίτι στο κέντρο του χωριού Bunmahon έχει καλυφθεί πλήρως από τον αφρό μετά από τρεις ημέρες ισχυρών ανέμων.  

Το φαινόμενο περιγράφεται ως «ασυνήθιστα μαγικό» καθώς όλη η περιοχή έμοιαζε σαν ένα γιγάντιο αφρόλουτρο.   Και μπορεί το φαινόμενο να έχει ξανασυμβεί στην περιοχή, ωστόσο ήταν η πρώτη φορά που συνέβη σε τέτοιο μέγεθος καλύπτοντας τεράστιες εκτάσεις.  

«Αυτό ήταν σπάνιο» δήλωσε η Jody Sutton, που απαθανάτισε τις εικόνες.   «Δεν είναι ασυνήθιστο σαν φαινόμενο, μετά από κακές καιρικές συνθήκες, αλλά δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο στο παρελθόν» σημείωσε.  

Ο θαλάσσιος αφρός που καλύπτει το χωριό πιστεύεται ότι σχηματίζεται όταν αναδύονται φύκια στην επιφάνεια της θάλασσας, προκαλώντας τη δημιουργία φυσαλίδων.  

Οι ισχυροί άνεμοι το Σαββατοκύριακο έριξαν τον αφρό πάνω στα κτίρια στο Bunmahon δημιουργώντας τις συναρπαστικές εικόνες, που φαίνονται στο βίντεο. Ανάλογα φαινόμενα έχουν παρατηρηθεί σε Ισπανία και Αυστραλία στο παρελθόν.

Πηγή: Guardian

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X