Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Αρχαιολογικό Μουσείο, στο Καρνάγιο; – Για διασπάθιση προειδοποίησε ο Γ. Καρούσος

Χωροθέτηση του νέου αρχαιολογικού μουσείου της Λεμεσού σε μικρή απόσταση από την ακτογραμμή, μέσω επίχωσης, εντός του θαλάσσιου χώρου της Ακταίας Οδού, μεταξύ μαρίνας και νέου λιμανιού, εισηγείται στον υπουργό μεταφορών ο Δήμος Λεμεσού

Ο υπουργός Γιάννης Καρούσος, συνοδευόμενος από εκπροσώπους του Τμήματος Αρχαιοτήτων και των Δημοσίων Έργων, παρακάθισε σε σύσκεψη στο δημοτικό μέγαρο Λεμεσού, όπου κατατέθηκε η πρόταση των δημοτικών Αρχών, με τον ίδιο να ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να γίνει αναβάθμιση του υφιστάμενου μουσείου, κάτι που ο ίδιος θεωρεί ως «διασπάθιση δημοσίου χρήματος».

Ο προϋπολογισμός για την αναβάθμιση του υφιστάμενου μουσείου και για την ενοικίαση χώρων μεταφοράς των αντικειμένων του εξήγησε ο κύριος Καρούσος, ξεπερνά τα 15 εκ. ευρώ τα οποία είχαν προβλεφθεί.

Την ίδια ώρα συμπλήρωσε ο υπουργός, λαμβάνεται υπόψη το γεγονός ότι πρόκειται για έναν μικρό χώρο που δεν είναι εύκολα προσβάσιμος και δεν πληροί τις προδιαγραφές που θα πρέπει να τηρεί ένα μουσείο, «ιδιαίτερα ένα επαρχιακό μουσείο και ένα μουσείο μιας μεγάλης πόλης όπως είναι η Λεμεσός».

Η απόφαση στο Υπουργείο σημείωσε ο υπουργός, είναι ότι πρέπει να εξευρεθεί άλλος χώρος, ώστε να κατασκευαστεί ένα καινούργιο μουσείο, το οποίο να τηρεί τα πρότυπα και τις προδιαγραφές που τηρούν όλα τα μοντέρνα μουσεία στον κόσμο, δηλαδή να είναι προσβάσιμο, να προσφέρει την εμπειρία που πρέπει στους επισκέπτες, να έχει ζωή όλη την ημέρα και τη νύχτα, να είναι χώρος και ψυχαγωγίας αλλά και πολιτισμού.

Οι λεπτομέρειες για την πρόταση που κατατέθηκε αναμένεται να συζητηθούν, το αργότερο σε ένα μήνα, μεταξύ Δήμου Λεμεσού, Τμήματος Δημοσίων Έργων και Τμήματος Αρχαιοτήτων «γιατί θέλουμε να έχουμε ένα χρονοδιάγραμμα, να αποφασίσουμε αν θα προχωρήσουμε», πρόσθεσε.

Σημείωσε ότι στόχος είναι, η πολιτική απόφαση να παρθεί μέσα στο επόμενο δίμηνο, για να γνωρίζει και ο Δήμος και οι δημότες της Λεμεσού τι θα γίνει με το αρχαιολογικό μουσείο, το οποίο σήμερα, όπως σημείωσε, δέχεται μόλις πέντε περίπου επισκέψεις την ημέρα, αντί μερικές χιλιάδες, όπως θα έπρεπε.


Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X