Νέα

  • ΓΑΛΑΖΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αρχίζουν δουλειά οι μπουλντόζες στο λιμάνι – μαρίνα Λάρνακας

Νέα σελίδα για το λιμάνι – Μαρίνα Λάρνακας, καθώς η Kition Ocean Holdings, επίσημα πλέον ανάδοχος, αρχίζει την αποπεράτωση του μεγαλεπίβολου έργου το οποίο θα ολοκληρωθεί σε τέσσερις φάσεις, σε βάθος δωδεκαετίας.

Παραδίδοντας το κλειδί του λιμανιού στον επενδυτή, σε μια συμβολική τελετή στις 8 Απριλίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, υπέδειξε πως πρόκειται για τη μεγαλύτερη επένδυση που έγινε ποτέ στην Κύπρο.

Η πρώτη φάση του έργου, θα διαρκέσει πέντε περίπου χρόνια και περιλαμβάνει την δημιουργία νέων δρόμων, πεζοδρομίων και πλατειών, ενώ στα σχέδια της εταιρείας είναι και η δημιουργία ενός σύγχρονου κέντρου επιβατών το οποίο θα ελκύσει επιβατικά πλοία να επισκεφθούν το λιμάνι της πόλης.

Η δεύτερη φάση του έργου, περιλαμβάνει τα έργα υποδομών, δηλαδή την αναβάθμιση και την ολοκλήρωση της μαρίνας Λάρνακας που θα διαθέτει yacht club, καταστήματα, χώρους εστίασης, οικιστικά διαμερίσματα, ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων, ένα πύργο που θα προσφέρει θέα 360 μοιρών καθώς και 40 επαύλεις πάνω στη θάλασσα. Αναμένεται να γίνει αναπαλαίωση της υφιστάμενης αποβάθρας και να δημιουργηθούν θέσεις για 880 σκάφη ενώ το αναβαθμισμένο λιμάνι θα διαθέτει χώρους στάθμευσης για 3.500 αυτοκίνητα.

Η εκτιμώμενη συνολική δαπάνη του έργου υπολογίζεται στο 1,2 δις ευρώ.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επισήμανε, το πλέον σημαντικό, τη δημιουργία τεσσάρων και πλέον χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας και η αναβαθμισμένη ταυτότητα που θα προσδώσει στο τουριστικό προϊόν, τα πρόσθετα, πέραν των επενδύσεων, εκτιμώμενα οφέλη για την οικονομία, τα οποία όπως είπε, υπολογίζεται να ξεπεράσουν τα 120 εκατομμύρια ευρώ ετησίως κατά την περίοδο πλήρους ανάπτυξης.

Τον Ιδρυτή και Διευθύνων Σύμβουλο της Κiteon Ocean Holdings Ltd, Πάνο Αλεξάδρου, συναντήσαμε προ μηνών. “Κανείς δεν φαντάζεται”, διαμήνυσε, “τη μεταμόρφωση της Μαρίνας Λάρνακας.

Ο υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος αναφέρθηκε στην έναρξη της υλοποίησης μιας ακόμα εξαγγελίας του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Αναφέρθηκε στην κατασκευή ενός μεγαλεπήβολου αναπτυξιακού έργου με πολλαπλά οφέλη για τους τομείς του εμπορίου, της ναυτιλίας, του τουρισμού, των μεταφορών και της οικονομίας, τόσο για την πόλη και την επαρχία της Λάρνακας όσο και για την Κύπρο ευρύτερα.

Enalios Media

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X