Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Αρνητικά απάντησε η DP World Limassol για αναστολή απολύσεων λένε οι συντεχνίες

Δεν αποδέχθηκε τελικά την πρόταση για αναστολή απολύσεων η DP World Limassol, κάτι που προκάλεσε αναστάτωση στις συντεχνίες και τους εργαζομένους που συνεχίζουν την απεργία στο λιμάνι Λεμεσού. Επίσκεψη του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Μεταφορών αναμένουν αύριο οι συντεχνίες.

Συνεχίζεται για 2η μέρα η απεργία των εργαζομένων στο τερματικό της DP World Limassol.

Την απόφαση της να μην προχωρήσει σε αναστολή των απολύσεων τεσσάρων προσώπων γνωστοποίησε αργά το απόγευμα η διαχειρίστρια εταιρεία γενικού φορτίου και κρουαζιέρας,  προς το Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων, ανέφεραν στο ΚΥΠΕ συντεχνιακές πηγές.
 
Αύριο αναμένεται στο λιμάνι Λεμεσού ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Μεταφορών, Σταύρος Μιχαήλ, γεγονός που ενδέχεται να διαφοροποιήσει τον προγραμματισμό των συντεχνιών, αφού νωρίτερα ανακοίνωσαν ότι θα μετέφεραν τις κινητοποιήσεις τους στα Υπουργεία Εργασίας και Μεταφορών, στη Λευκωσία.

Συνεχίζεται για 2η μέρα η απεργία των εργαζομένων στο τερματικό της DP World Limassol.

Αποφάσεις για τον τρόπο χειρισμού της κατάστασης, όπως αυτή διαμορφώθηκε μετά την απόφαση της εταιρείας, αναμένεται να ληφθούν αύριο.
Σημειώνεται ότι οι απεργοί, σε ένδειξη καλής θέλησης,  εξυπηρέτησαν το μεσημέρι φορτία με ευπαθή προϊόντα.

Συνεχίζεται για 2η μέρα η απεργία των εργαζομένων στο τερματικό της DP World Limassol.

Νωρίτερα, σε ανακοίνωση τους οι συντεχνίες υπενθυμίζουν ότι το Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας με του επιστολή κάλεσε την εταιρεία σε αναστολή οποιονδήποτε απολύσεων και τις δύο πλευρές σε μεσολαβητική σύσκεψη στις 23 Αυγούστου.

«Η συνδικαλιστική πλευρά αποδέχτηκε από την πρώτη στιγμή την πρόταση του Υπουργείου, ενώ η εταιρεία μέχρι αργά το απόγευμα δυστυχώς δεν έδωσε καμία απάντηση», συνεχίζουν και προσθέτουν ότι «η σιωπή της εταιρείας ερμηνεύεται ως άρνηση και έλλειψη σεβασμού τόσο προς στις εργασιακές διαδικασίες αυτού του τόπου, όσο και προς το Υπουργείο Εργασίας, ως ο θεματοφύλακας των εργασιακών θέσμιων».

Μετά την εξέλιξη αυτή, σημειώνουν, «την αποκλειστική ευθύνη για τη συνέχιση της απεργίας με όλες τις προεκτάσεις στην οικονομία του τόπου, βαραίνει την εταιρεία» και ότι οι απεργοί, σε σημερινή συνέλευση τους, αποφάσισαν όπως μεταφέρουν αύριο τις κινητοποιήσεις τους στις 10.00, στο Υπουργείο Μεταφορών και στις 11.00 στο Υπουργείο Εργασίας, όπου θα ενημερώσουν σχετικά για όλες τις πτυχές των πολλών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

«Αναμένουμε την παρέμβαση των πιο πάνω Υπουργών για συμμόρφωση της εταιρείας στο κάλεσμα του Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων, που ως αποτέλεσμα θα έχει την άμεση λήξη των απεργιακών μέτρων», καταλήγει η ανακοίνωση.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X