Νέα

  • ΣΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Αργεντινή: Λιμενικά σωματεία απεργούν για να αποκτήσουν πρόσβαση σε εμβόλια

Οι εργαζόμενοι στα λιμάνια της Αργεντινής προχώρησαν σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις, συνεχίζοντας την προσπάθειά τους για πρόσβαση στους εμβολιασμούς κατά της Covid-19.

Μετά από τη διακοπή των εργασιών τον περασμένο Μάιο, οι λιμενικοί εργάτες ενημερώθηκαν από την κυβέρνηση ότι θα αποκτήσουν προτεραιότητα όσον αφορά τα εμβόλια. Παρ’ όλα αυτά, επέστρεψαν στις δουλειές τους και ακόμη δεν έχουν καταφέρει να εμβολιαστούν.

Όσα σωματεία προχώρησαν στη νέα απεργία, δήλωσαν πως έχουν συναντηθεί με τις αρχές με σκοπό να λάβουν συγκεκριμένες απαντήσεις σχετικά με την εφαρμογή εμβολίων κατά της Covid-19, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Πέντε επιμελητήρια της λιμενικής βιομηχανίας ζήτησαν από την κυβέρνηση να παρέμβει για να αποτρέψει την απεργία και να επιτρέψει στη ναυτιλία να «συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά, καθώς το αίτημα των σωματείων επιλύεται ευνοϊκά».

Σύμφωνα με στοιχεία στο Reuters έως τις 17 Ιουνίου, τα κρούσματα στην Αργεντινή άρχισαν μειώνονται, καθώς η χώρα έχει χορηγήσει σχεδόν 16,9 εκατ. δόσεις εμβολίου. «Υποθέτοντας ότι κάθε άτομο χρειάζεται 2 δόσεις, αυτό αρκεί για να εμβολιαστεί περίπου το 18,8% του πληθυσμού της χώρας», σημειώνει το Reuters.

Πηγή: Reporter.gr

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X