Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Από τη θάλασσα και τα λιμάνια, τάση στην αρχιτεκτονική – Μπουτίκ ξενοδοχείο στην Κεφαλλονιά

Η χρήση των κλασικών κοντέινερ μεταφοράς προϊόντων για την κατασκευή minimal design σπιτιών είναι πολύ μεγάλη, ανερχόμενη τάση στην αρχιτεκτονική.

Από μονοκατοικίες και πολυτελείς βίλες, μέχρι κτίρια γραφείων και ξενοδοχειακά συγκροτήματα, το μεταλλικό εμπορευματοκιβώτιο έχει γίνει η πρώτη ύλη για τη δημιουργία χώρων υψηλής αισθητικής και λειτουργικότητας που είναι παράλληλα ευέλικτα στην κατασκευή και πλήρως αντισεισμικά. 

Η χρήση των κοντέινερ συνδέεται συνήθως με εργοταξιακές, άσχημες κατασκευές ή με τους προσωρινούς καταυλισμούς για σεισμόπληκτους. Λάθος. Το παρεξηγημένο κοντέινερ, αποτελεί πλέον μια έξυπνη πρώτη ύλη που μπορεί να δημιουργήσει εντυπωσιακά αρχιτεκτονήματα με ιδιαίτερο χαρακτήρα.

Τα σπίτια από κοντέινερ, μικρές βίλες βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής, είτε εξωτερικά κρατούν το μεταλλικό στυλ τους δίνοντας έναν hi-tech χαρακτήρα στο οίκημα, είτε επενδύονται με θερμοπρόσοψη και κανείς δεν μπορεί να καταλάβει ότι εσωτερικά η κατασκευή έχει ολοκληρωθεί με τη χρήση εμπορευματοκιβωτίων. Όπως κι αν έχει πρόκειται για κατασκευές που ρίχνουν πολύ το κόστος, προσφέροντας όμως άνεση, εργονομία και λειτουργικότητα.

Στο χωριό Χιονάτα της Κεφαλονιάς, στο νοτιοανατολικό τμήμα του νησιού, χτίζεται το πρώτο ξενοδοχείο στην Ελλάδα, κατασκευασμένο εξολοκλήρου από κοντέινερς.

Το ξενοδοχείο αποτελείται από αυτόνομες βίλες και έχει τόσο μίνιμαλ, εντυπωσιακό σχεδιασμό που δεν μπορείς αν δεν γνωρίζεις να καταλάβεις ότι έχει φτιαχτεί με εμπορευματοκιβώτια.

Δείτε περισσότερα για τις μεταλλικές κατασκευές ανά τον κόσμο στον πιο κάτω σύνδεσμο:

https://bit.ly/3G90f4R

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X