Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Από τενεκεδάκια μέχρι ελαστικό αυτοκινήτου, στη θάλασσα της Μονής Λεμεσού

Τενεκεδάκια, πλαστικά μπουκάλια, σακούλια, αλιευτικά εργαλεία, πλαστικούς σωλήνες και λάστιχο αυτοκινήτου, περισυνέλεξαν από τον βυθό στη θαλάσσια περιοχή Μονής Λεμεσού λειτουργοί του τμήματος Αλιείας, σε συνεργασία με την GPM – HENKEL Ltd. Πλαστικά κομμάτια, μπουκάλια, σακούλια ακόμη και ξεχασμένα παπούτσια, ήταν η λεία που συγκεντρώθηκε από την παραλία.

Η εν λόγω δράση διοργανώθηκε την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο του εορτασμού της «Μεσογειακής Ημέρα Ακτής», που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 25 Σεπτεμβρίου.

Ανακοίνωση του Τμήματος Αλιείας αναφέρει ότι, ο καθαρισμός του βυθού έγινε στο πλαίσιο του νέου προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας της GPM – HENKEL Ltd «Για καλό», και ειδικότερα της περιβαλλοντικής δράσης του Dixan «Καθάρισε σε Βάθος», που στόχο έχει την ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης και της έννοιας της ατομικής ευθύνης απέναντι στην προστασία του περιβάλλοντος.

Ομάδες πιστοποιημένων δυτών προχώρησαν στην απομάκρυνση θαλάσσιων απορριμμάτων από τον βυθό. Παράλληλα, το προσωπικό του ΤΑΘΕ προχώρησε στον καθαρισμό της επικείμενης παραλίας.

Και στις δύο περιπτώσεις, εφαρμόστηκε το Ευρωπαϊκό Πρωτόκολλο καταγραφής θαλάσσιων απορριμμάτων σε βυθό και παραλία αντίστοιχα, βάσει του οποίου γίνεται διαχωρισμός των απορριμμάτων σε κατηγορίες, καταμέτρηση τους ανά κατηγορία και καταγραφή τους στο αντίστοιχο έντυπο.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X