Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Αποσυντίθεται το διάσημο ναυάγιο της Ζακύνθου – Εκπέμπει SOS το θρυλικό πλοίο

Το διάσημο Ναυάγιο εκπέμπει SOS. Η κακοκαιρία που χτύπησε και τη Ζάκυνθο, προκάλεσε ζημιές στο θρυλικό πλοίο, που κάθε καλοκαίρι λειτουργεί ως πόλος έλξης για χιλιάδες τουρίστες.

Δυστυχώς μετά από σαράντα χρόνια άρχισαν να φεύγουν μεγάλα κομμάτια από το πλοίο «Παναγιώτης». Με την τελευταία κακοκαιρία ξεκόλλησε ένα μεγάλο κομμάτι από το μπροστινό μέρος του πλοίου, που κάθε καλοκαίρι φέρνει χιλιάδες τουρίστες.

Οι νέες εικόνες δείχνουν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας, στο διάσημο Ναυάγιο της Ζακύνθου.

Το Ναυάγιο της Ζακύνθου

Το Ναυάγιο της Ζακύνθου ή ο “Παναγιώτης”, είναι ένα ναυάγιο πλοίου στην απομονωμένη ακτή Άη Γιώργης της Ζακύνθου, και σήμερα αποτελεί ένα από τα πιο ενδιαφέροντα αξιοθέατα του νησιού.

Το πλοίο εντοπίστηκε την 5η Οκτωβρίου 1980 από περιπολικό σκάφος της Θαλάσσιας Οικονομικής Αστυνομίας και διαπιστώθηκε ότι μετέφερε λαθραία τσιγάρα. Η αξία των περίπου 2.000 κιβωτίων τσιγάρων εκτιμήθηκε στα 30 εκατομμύρια δραχμές. Το πλήρωμα υποστήριξε πως, αφού επί τρεις μέρες το πλοίο λόγω των κακών καιρικών συνθηκών περιφερόταν μεταξύ Κεφαλλονιάς και Ζακύνθου, εξαιτίας μηχανικής βλάβης προσάραξαν στο ακρωτήρι Σχοινάρι. Για δύο μέρες παρέμειναν αποκλεισμένοι σε σπηλιά και μετά βρήκαν καταφυγιο στο χωριό Βολίμες.

Μέχρι τότε, η ακτή ονομαζόταν Άη Γιώργης, ενώ πλέον είναι ευρέως γνωστή απλώς ως “Ναυάγιο”. Η παραλία βρίσκεται σε δυσπρόσιτο μέρος και μπορεί να προσεγγιστεί μόνο μέσω θαλάσσης ή αέρα. Στην αρχή οι κάτοικοι είχαν θορυβηθεί εξαιτίας της περιβαλλοντολογικής καταστροφής που πίστευαν πως θα δημιουργούσε το συγκεκριμένο καράβι με το φορτίο του, και κατ’ επέκταση και στον τουρισμό του νησιού. Όμως λίγο καιρό μετά αποτέλεσε πόλο έλξης για τουρίστες εγχώριους και μη, ενώ κατατάσσεται στις ομορφότερες παραλίες της Ελλάδας και του κόσμου.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X