Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Απολύσεις χωρίς διαβούλευση στη DP World, έφεραν στάση εργασίας στο λιμάνι Λεμεσού

Σε αυθόρμητη στάση εργασίας κατήλθαν το πρωί εργαζόμενοι της εταιρείας DP World Limassol, διαχειριστή του τερματικού γενικού φορτίου και κρουαζιέρων, στο λιμάνι Λεμεσού, μετά από ενημέρωση για απολύσεις πλεονάζοντος προσωπικού.

Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν το πρωί έξω από την είσοδο του τερματικού, ζητώντας από την εταιρεία να ανακαλέσει την απόφασή της και να προσέλθει σε διάλογο.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, ο Επαρχιακός Γραμματέας ΜΕΠΕΓΕ ΣΕΚ Λεμεσού, Γιάννης Τσουρής ανέφερε πως η αυθόρμητη στάση εργασίας οφείλεται στην ανακοίνωση, από πλευράς της εταιρείας, ότι προτίθεται να προχωρήσει σε απολύσεις «χωρίς προηγουμένως να ενημερώσει και να διαβουλευθεί με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, ως οφείλει, σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία».

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Τσουρής είπε ότι ο διαχειριστής «έχει επικαλεστεί μείωση κύκλου εργασιών και οικονομικούς λόγους, με αποτέλεσμα να προκύψουν αυτοί οι πλεονασμοί, όπως έχει ενημερώσει η εταιρεία το προσωπικό, την περασμένη Παρασκευή».

Ανέφερε ότι οι συντεχνίες αναμένουν όπως η εταιρεία αποσύρει γραπτώς την ανακοίνωση των απολύσεων και προσέλθει σε διάλογο για ενημέρωση και διαβούλευση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων.

«Σε αντίθετη περίπτωση θα παραμείνουμε εδώ να διεκδικήσουμε το αυτονόητο, δηλαδή το δικαίωμα μας να διαβουλευθούμε για τις θέσεις εργασίας που χάνονται», συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του, ο Επαρχιακός Γραμματέας της ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ ΠΕΟ Λεμεσού, Χρίστος Χριστοφή, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι μετά την ενημέρωση από την εταιρεία, πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση των εργαζομένων, «όπου με βάση τις εξελίξεις, είπαμε θα προχωρήσουμε σε στάση εργασίας και αναμένουμε από την εταιρεία να αποσύρει τα όσα έχει εξαγγείλει».

«Σε διαφορετική περίπτωση, θα δούμε στην πορεία με τους εργαζόμενους αν θα πάμε σε απεργία», είπε ο κ.Χριστοφή, προσθέτοντας ότι η ανακοίνωση αφορά 15-16 άτομα, από σύνολο 84 εργαζομένων.

Σε σχέση με το πώς επηρεάζεται η λειτουργία του λιμανιού από τη σημερινή στάση εργασίας, ο συντεχνιακός της ΠΕΟ δήλωσε ότι αναμένεται να επηρεαστούν δυο πλοία γενικού φορτίου.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X