Νέα

  • ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΓΑΛΑΖΙΟΥ

Απεβίωσε ο επίτιμος Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Κολύμβησης

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Κολύμβησης (ΚΟΕΚ) ανακοίνωσε ότι έχασε και πενθεί από τα χαράματα της Τρίτης τον επίτιμο πρόεδρο της Πανίκο Προκοπίου, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών και εκφράζει θερμά συλλυπητήρια σε όλη την οικογένεια και ιδιαιτέρα στη σύζυγο του Ίρις Προκοπίου και στις θυγατέρες του Ελένη και Νικολέττα.
 
Στη σχετική ανακοίνωση η ΚΟΕΚ αναφέρει ότι ο Προκοπίου υπηρέτησε την Ομοσπονδία, μέχρι την τελευταία του πνοή.
 
Προσθέτει πως ήταν από τους πρώτους υδατοσφαιριστές της Κύπρου και από τους πρώτους αθλητές κωπηλασίας και ταυτόχρονα έπαιρνε μέρος σε αγώνες ταχύπλοων σκαφών και αγώνες θαλάσσιου σκι. Ιδρυτικό μέλος του Ναυτικού Ομίλου Αμμοχώστου, διετέλεσε έφορος ιστιοπλοΐας, ταμίας και αργότερα γραμματέας τους Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου. Το 1994 με την αποχώρηση του Νίκου Μαρκουλλίδη από την προεδρία της ΚΟΕΚ ανέλαβε τα ηνία της Ομοσπονδίας, την οποία υπηρέτησε για είκοσι ολόκληρα χρόνια.
 
Η Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας, σε συνεδρίαση της στις 27 Δεκεμβρίου 2013, αναγνωρίζοντας και εκτιμώντας το έργο, την πολύτιμη και πολύχρονη προσφορά του στην ΚΟΕΚ και γενικότερα στο κυπριακό υγρό στίβο, αποφάσισε ομόφωνα όπως τον ανακηρύξει Επίτιμο Πρόεδρο της Ομοσπονδίας. Η ανάμειξη του με τα αθλήματα του υγρού στίβου συνεχίστηκε και μετά την αποχώρηση του από την Ομοσπονδία, ιδιαίτερα υπό την ιδιότητα του ως Γενικός Γραμματέας της COMEN (Μεσογειακή Ομοσπονδία Κολύμβησης).

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X