Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Αντιτορπιλικό της Ρωσίας έσωσε πλοίο από πειρατές στον Κόλπο της Γουινέας

Ένα αντιτορπιλικό από τη Ρωσία κατέστρεψε τα σχέδια πειρατών κοντά στις δυτικές ακτές της Αφρικής καθώς απέκρουσε επίθεση σε πλοίο μεταφοράς.«Μπλόκο» σε πειρατές που πήγαν να ληστέψουν εμπορευματοκιβώτια από πλοίο στον Κόλπο της Νέας Γουινέας, έβαλε ένα ρωσικό αντιτορπιλικό.

Το Αντιτορπιλικό του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού «Αντιναύαρχος Κουλακόφ» επενέβη, στέλνοντας μια μονάδα πεζοναυτών με ελικόπτερο, όταν το MSC Lucia με σημαία του Παναμά και προορισμό το Τόγκο εξέπεμψε σήμα κινδύνου για επίθεση από ένοπλους πειρατές.

Το πλήρωμα του Lucia κρύφτηκε στο μηχανοστάσιο, ενώ το ελικόπτερο Ka-27PS με τους Ρώσους πεζοναύτες κατέφτασε άμεσα για την παροχή βοήθειας.

«Το πλήρωμα έλαβε σήμα κινδύνου από το πλοίο φορτηγό “Lucia” με σημαία Παναμά τη στιγμή που έπλεε από το Τόγκο στο Καμερούν περίπου στις13:00», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Μόλις είδαν το ελικόπτερο, οι πειρατές έφυγαν από το πλοίο, μπήκαν σε ένα ταχύπλοο και κατευθύνθηκαν προς την ακτή ταχύτατα, σύμφωνα με το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.

Στη συνέχεια, οι πεζοναύτες του Κουλακόφ προσγειώθηκαν στο “Lucia” και έλεγξαν το πλοίο για να επβεβαιώσουν ότι ήταν ασφαλές.

«Ελικόπτερο Ka-27PS μαζί με μονάδα του Σώματος των Πεζοναυτών απογειώθηκε από το ρωσικό αντιτορπιλικό και άμεσα κατευθύνθηκε προς την περιοχή του συμβάντος» πρόσθεσε η Μόσχα.

Σχεδόν το 1/4 όλων των φορτηγών πλοίων στον κόσμο είναι νηολογημένα στον Παναμά, εκμεταλλευόμενα τους ευνοϊκούς νόμους ναυτιλίας της χώρας της Κεντρικής Αμερικής.

Το Lucia ανήκει στην ελβετική-ιταλική εταιρεία Mediterranean Shipping Company (MSC).

Το ρωσικό αντιτορπιλικό είναι μυημένο στον ανθυποβρυχιακό πόλεμο στον Ατλαντικό, ενώ έχει διασχίσει τη Μεσόγειο πριν φτάσει στον Κόλπο της Γουινέας.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X