Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Αντικρούει τις αντιδράσεις των Λαρνακέων το ΥΦΥΝ για την ακτοπλοϊκή σύνδεση

Απαντήσεις στο κατηγορώ του Δήμου και των Φορέων της Λάρνακας, έσπευσε να δώσει το υφυπουργείο Ναυτιλίας, για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας, ότι προκρίνει τη Λεμεσό η προκήρυξη του διαγωνισμού.

Σε ανακοίνωση του το αρμόδιο υπουργειο διευκρινίζει ότι, η διάρκεια του ταξιδιού αδιαμφισβήτητα αποτελεί σημαντικό στοιχείο το οποίο θα καθορίσει τη ζήτηση και δεν θα μπορούσε παρά να αποτελεί κριτήριο αξιολόγησης. – Κατά την κρίση του Υφυπουργείου Ναυτιλίας, η διάρκεια του ταξιδιού είναι η πλέον σημαντική παράμετρος ούτως ώστε να καταστεί ελκυστική η θαλάσσια σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας για τους επιβάτες εξ’ ου και ως ποιοτικό κριτήριο αξιολόγησης βαθμολογείται με 55% επί του συνόλου των ποιοτικών κριτηρίων. Επισημαίνεται, ότι τα ποιοτικά κριτήρια έχουν βαρύτητα 65% από το σύνολο των κριτηρίων αξιολόγησης.

Τα έγγραφα του διαγωνισμού δίνουν ρητά την επιλογή στους ενδιαφερόμενους προσφοροδότες να επιλέξουν είτε το λιμάνι της Λεμεσού είτε της Λάρνακας χωρίς να γίνεται καμία απολύτως διάκριση μεταξύ των δύο λιμανιών επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

“Στα έγγραφα του διαγωνισμού έχει τεθεί ως ποιοτικό κριτήριο αξιολόγησης των προσφορών η διάρκεια του ταξιδιού, δηλαδή από κυπριακό λιμάνι προς το λιμάνι του Πειραιά και όχι η απόσταση ως λανθασμένα αναφέρεται στο προαναφερόμενο κοινό Δελτίο Τύπου”.

Κανένα παράπονο μέχρι σήμερα

Στην ανακοίνωση εκφράζεται έκπληξη από το γεγονός ότι το Υφυπουργείο Ναυτιλίας δεν έγινε μέχρι στιγμής δέκτης παραπόνου από οποιαδήποτε τοπική Αρχή ή φορέα της Λάρνακας. Στους όρους του διαγωνισμού παρέχεται επιλογή είτε για το λιμάνι της Λεμεσού είτε για το λιμάνι της Λάρνακας ενώ . Σημειώνεται πως ο διαγωνισμός βρίσκεται σε εξέλιξη και η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προσφορών για τη θαλάσσια σύνδεση είναι η Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2021.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X