Νέα

  • ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΓΑΛΑΖΙΟΥ

Αναχώρησε για Ιταλία ο Κύπριος κωπηλάτης Α. Ζησιμίδης με στόχο την Ολυμπιακή πρόκριση

Αναχώρησε χθες για το Βαρέζε της Ιταλίας ο Κύπριος κωπηλάτης Αλέξανδρος Ζησιμίδης για να συμμετάσχει στη ρεγκάτα Ολυμπιακής πρόκρισης και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ανδρών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κυπριακής Ομοσπονδίας Κωπηλασίας, ολοκλήρωσε την προετοιμασία του στο Ολυμπιακό κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά, στην Ελλάδα ο Κύπριος αθλητής Αλέξανδρος  Ζησιμίδης.

Ο Κύπριος πρωταθλητής αναχώρησε για το Βαρέζε της Ιταλίας προκειμένου να πάρει μέρος στη ρεγκάτα Ολυμπιακής πρόκρισης αποκλειστικά για χώρες της Ευρώπης, που θα διεξαχθεί από 5-7 Απριλίου, και θα αποτελέσει την προτελευταία ευκαιρία για να βρεθεί στο Τόκιο το ερχόμενο καλοκαίρι.

Επίσης τέσσερα ελληνικά πληρώματα και 6 αθλητές/τριες θα αγωνιστούν στη ρεγκάτα πρόκρισης ενώ συνολικά θα πάρουν μέρος 67 κωπηλάτες/τριες από 22 χώρες της Ευρώπης
Μαζί με τον Αλέξανδρο στο σκιφ των ανδρών θα αγωνιστεί και ο Έλληνας κωπηλάτης Στέφανος Ντούσκος (προκρίνονται οι 3 πρώτοι)

Για όσα πληρώματα δεν τα καταφέρουν στο Βαρέζε θα υπάρξει μια  τελευταία ευκαιρία στην προολυμπιακή ρεγκάτα της Λουκέρνης τον ερχόμενο Μάιο (5-7), στην οποία θα πάρουν μέρος πληρώματα από όλο τον κόσμο, σίγουρα με μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας.

Στην συνέχεια, ο Αλέξανδρος Ζησιμίδης θα συμμετάσχει στο Βαρέζε, από 9-11/4 στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών.

«Ευχόμαστε  να καταφέρει να πάρει το εισιτήριο πρόκρισης στους Ολυμπιακούς στο Τόκυο  και να αποτελέσει το μεγαλύτερο  επίτευγμα στην ιστορία της Κωπηλασίας της Κύπρου αφού κανένας Κύπριος κωπηλάτης δεν έχει εκπροσωπήσει την Κύπρο μας στους Ολυμπιακούς αγώνες στο παρελθόν». Συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς όπως  δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξη του ο αθλητής μας  θα αποτελέσει  μια ευκαιρία  να εμπνεύσει τους νέους κωπηλάτες στην Κύπρο να κυνηγήσουν το Ολυμπιακό όνειρο. Του ευχόμαστε κάθε επιτυχία και στους δύο επερχόμενους  αγώνες», αναφέρει, στην ανακοίνωση της, η Ομοσπονδία.

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Κωπηλασίας ευχαριστεί την ελληνική Ομοσπονδία για τη στήριξη της στον Κύπριο αθλητή κατά την προετοιμασία του στις εγκαταστάσεις τους στο Σχοινιά, καθώς επίσης τους  προπονητές του κατά την προετοιμασία στη διάρκεια της παραμονής του στην Κύπρο.

Η ομάδα του Ενάλιος εύχεται καλή επιτυχία στον Αλέξανδρο.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X