Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Ανασύρθηκαν 900 κιλά σκουπίδια από το βυθό του λιμανιού στον Πωμό

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου σε συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο Πωμού και με την στήριξη της εταιρείας Cydive και εθελοντές από την περιοχή, ολοκλήρωσαν σήμερα την εκστρατεία καθαρισμού του βυθού της θάλασσας στο λιμανάκι Πωμού και του χερσαίου χώρου. Από τον βυθό, ανασύρθηκαν περίπου 900 κιλά αδρανή υλικά, όπως ελαστικά αυτοκινήτων, πλαστικά αντικείμενα, μέταλλα, σακούλια και τενεκεδάκια. Παρόμοια υλικά βάρους πέραν των 100 κιλών, έχουν συλλέγει και από τον χερσαίο χώρο.

Η ΕΤΑΠ Πάφου με γραπτή της ανακοίνωση, χαρακτηρίζει απαράδεκτη την όλη κατάσταση που επικρατεί στο αλιευτικό καταφύγιο και καλεί τόσο τους ψαράδες όσο και τους ιδιοκτήτες σκαφών και άλλους που χρησιμοποιούν το λιμανάκι να επιδείξουν περισσότερη ευαισθησία σε θέματα καθαριότητας τόσο του θαλάσσιου όσο και του χερσαίου χώρου. Παράλληλα καλεί το ΤΑΘΕ όπως ενισχύσει την προσπάθεια διατήρησης του καταφυγίου σε πρέπουσα κατάσταση.

Επιπρόσθετα η ΕΤΑΠ Πάφου ευχαριστεί θερμά την εταιρεία CYDIVE και τους 10 δύτες που διέθεσε για την προσπάθεια αυτή, τον πρόεδρο του Κοινοτικού Συμβουλίου Πωμού, τους διάφορους εθελοντές που συνέβαλαν στην υλοποίηση της σημαντικής αυτής δράσης.

Όπως διαφαίνεται υπάρχει ανάγκη για άμεση επανάληψη της εν λόγω δράσης, κάτι που αναμένεται να εξετάσει τις επόμενες μέρες το Κοινοτικό Συμβούλιο Πωμού.

Παρόμοιες εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί τις επόμενες βδομάδες σε διάφορες παραλίες σε ολόκληρη την ακτογραμμή από το Νέο Xωριό μέχρι τον Πωμό, καταλήγει η ανακοίνωση.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X