Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Ανέκοψαν τη μεταφορά τεράστιας ποσότητας κοκαΐνης σε ημι-υποβρύχιο

 Σε μία κοινή επιχείρηση με τον Πολεμική Αεροπορία, το Ναυτικό της Κολομβίας προχώρησε στη μεγαλύτερη σύλληψη των τελευταίων  30 ετών και αφορούσε ένα  ημι-υποβρύχιο που χρησιμοποιούν τα καρτέλ ναρκωτικών.

 Η επιτυχής κατάληψη του σκάφους στον Ειρηνικό οδήγησε επίσης σε μία από τις μεγαλύτερες κατασχέσεις κοκαΐνης από το Πολεμικό Ναυτικό.

Λεπτομέρειες της επιχείρησης κυκλοφόρησαν στις 12 Μαΐου με το Πολεμικό Ναυτικό να αναφέρει τη σύλληψη τριών ατόμων που επάνδρωναν το σκάφος, μαζί με την ανάκτηση 102 πακέτων συνολικού βάρους άνω των τριών τόνων (3.058 κιλά) κοκαΐνης.  Η αξία της   κοκαΐνης υπολογίζεται στα 103 εκατομμύρια δολάρια.

Το σκάφος εντοπίστηκε σε ραντάρ με επιτήρηση της Πολεμικής Αεροπορίας και του Ναυτικού. Η Πολεμική Αεροπορία έλαβε επίσης απροσδιόριστη «διεθνή υποστήριξη», κατά τη διάρκεια της επιχείρησης.

Το Πολεμικό Ναυτικό αναφέρει ότι κατάφερε να αναχαιτίσει το σκάφος, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες. Είχε μήκος πάνω από 98 πόδια και πλάτος σχεδόν 10 πόδια. Τα τρία άτομα που επέβαιναν, ανέφεραν ότι είχαν αναγκαστεί από το καρτέλ να πραγματοποιήσουν το ταξίδι.

Το Πολεμικό Ναυτικό πιστεύει ότι έσωσαν επίσης τις ζωές των τριών, επειδή το σκάφος είχε αρχίσει να μπάζει νερό μέσω μιας εισόδου στην περιοχή του κινητήρα. Το Πολεμικό Ναυτικό επιχείρησε να σώσει το σκάφος αλλά βυθίστηκε.

Αναφέρουν ότι συνάντησαν για πρώτη φορά τέτοιου είδους πλοία το 1993. Οι πρώτες καταλήψεις αυτών των πλοίων στη θάλασσα, έγιναν το 1994 και 1995. Συνολικά, το Πολεμικό Ναυτικό αναφέρει ότι έχει αναχαιτίσει και κατασχέσει 228 ημι-υποβρύχια και υποβρύχιες συσκευές τα τελευταία 30 χρόνια.

Σημειώνουν ότι το 2009 το Πολεμικό Ναυτικό υποστήριξε νέα νομοθεσία που ποινικοποιεί τη χρήση, την κατασκευή, την εμπορευματοποίηση, την κατοχή και τη μεταφορά ημι-υποβρύχιων ή υποβρύχιων συσκευών. Οι ποινές βάσει του νόμου κυμαίνονται από έξι έως 14 χρόνια φυλάκισης.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X