Νέα

  • ΓΑΛΑΖΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αλλάζει καρέκλες στην διευθυνση της η Carnival

Αλλαγή σκυτάλης εντός του σχήματος της πιο επιτυχημένης εταιρείας κρουαζιέρας. Ο μέχρι σήμερα Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Carnival Corporation,  Άρνολντ Ντόναλντ, αναλαμάνει τη θέση του Αντιπροέδρου από  τον Αύγουστο του, παραδίδοντας τα ηνία της μεγαλύτερης εταιρείας κρουαζιέρας στον κόσμο στον σημερινό Διευθυντή Επιχειρήσεων Τζος Γουάινστιν.

Ο Ντόναλντ, ο οποίος έγινε ένας από τους πιο αναγνωρισμένους ηγέτες του κλάδου της κρουαζιέρας και ένας από τους λίγους Αφροαμερικανούς που ηγήθηκαν μιας εταιρείας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, επέβλεψε τη περίοδο μετάβασης και επανεισόδου της Carnival από την παγιοποίηση της βιομηχανίας στην πιο κερδοφόρα περίοδο της στην ιστορία.

Είχε υπηρετήσει σε αυτή τη θέση για 21 ολόκληρα χρόνια, διαδεχόμενος, όταν ανέλαβε το 200, τον Μίκυ Άρισον, γιο του ιδρυτή της γραμμής κρουαζιέρας, Τεντ Άρισον. Κατά τη διάρκεια της εννιάχρονης θητείας του, ο Ντόναλντ επικεντρώθηκε στον εξορθολογισμό της εταιρείας, στη δημιουργία ενός νέου οργανισμού για την καλύτερη μόχλευση των εμπορικών σημάτων και σε μια διοικητική δομή που ενοποιεί τις εξαγορές διάσημων εμπορικών σημάτων, από την Holland America έως την Costa, την Cunard και την P&O-Princess. Οι εννέα επωνυμίες της εταιρείας βελτίωσαν την ταυτότητά τους και μείωσαν την αλληλεπικάλυψη της αγοράς, ενώ αξιοποιούσαν τη δύναμη της εταιρείας για να βελτιώσουν τα οικονομικά αποτελέσματα.

Εστίασε τις δραστηριότητες, πουλώντας ή κλείνοντας εξειδικευμένες μάρκες και βοήθησε επίσης στην αναμόρφωση του προφίλ του στόλου της εταιρείας με νεότερα, πιο αποτελεσματικά και πιο προηγμένα περιβαλλοντικά πλοία.

Πριν από την πανδημία, η Carnival Corporation πέτυχε κατέγραψε ρεκόρ υψηλότερων κερδών. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ο Ντόναλντ οδήγησε τις προσπάθειες για περαιτέρω εξορθολογισμό του στόλου της εταιρείας, πουλώντας 19 από τα παλαιότερα πλοία της και συγκεντρώνοντας με αυτό τον τρόπο  δισεκατομμύρια δολάρια για τη χρηματοδότηση των εργασιών. Μετά την πανδημία, η Carnival παρουσίασε τη στρατηγική της για επανεκκίνηση και ανοικοδόμηση των δραστηριοτήτων της, αναμένοντας να έχει όλα τα κρουαζιερόπλοια της και πάλι σε υπηρεσία μέχρι τις προσεχείς καλοκαιρινές περιόδους σε κάθε αγορά τους.

Το 2022, ο Ντόναλντ ανέλαβε επίσης το ρόλο του Chief Climate Officer.Ξεκινώντας το 2018, με την επωνυμία της AIDA, η εταιρεία,  έγινε η πρώτη στον κλάδο της που εισήγαγε πλοία που λειτουργούν πλήρως με LNG και έκτοτε έχει επεκτείνει τη χρήση του εναλλακτικού καυσίμου σε άλλα πλοία της.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X