Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Ακτοπλόοι κατά Πυρίλη – Άλλαξε κλειδαριές στα γραφεία τους και επέβαλε νέο τέλος για τα σκάφη τους

Προειδοποιούν με δυναμικά μέτρα τα μέλη της Παγκύπριας Ένωσης Ακτοπλοϊκών, με αφορμή την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παραλιμνίου, για επιβολή τέλους άδειας λειτουργίας σκάφους αναψυχής σε ακτοπλοϊκά επιβατηγά σκάφη.

Σε επιστολή τους προς τον δήμαρχο, Θεόδωρο Πυρίλλη οι ακτοπλόοι επισημαίνουν παράλληλα την άρνηση του δημάρχου να δώσει τα κλειδιά των γραφείων, που ενοικιάζουν τα μέλη του, από το 2011, παρά την αποβάθρα Νησιώτη, αναφέροντας ότι παράνομα έγινε αλλαγή κλειδαριών στα γραφεία από την Δημοτική Αρχή.

Στην επιστολή προστίθεται ότι «παρανομώντας και αυθαιρετώντας» ο Δήμαρχος Παραλιμνίου «απειλεί εκβιαστικά ότι αν δεν υποβάλουν το έντυπο, που στάλθηκε σε όλους για έκδοση άδειας λειτουργίας σκάφους αναψυχής υπογεγραμμένο, δεν θα τους ενοικιάσουν τα γραφεία έκδοσης εισιτηρίων,  για την τουριστική περίοδο του 2023 και θα δοθούν σε άλλους επιχειρηματίες. Τα συγκεκριμένα γραφεία τα κατέχουν από το 2011 και είναι θέσμιοι ενοικιαστές» αναφέρουν, προσθέτοντας πως η συνάρτηση της απόδοσης των γραφείων με την αποδοχή δήθεν άδειας λειτουργίας σκάφους αναψυχής είναι παράνομη και αυθαίρετη.

Παράλληλα η Παγκύπρια Ενωση Ακτοπλοϊκών εκτιμά ότι ο Δήμαρχος Παραλιμνίου προσπαθεί να επιφέρει ρήγμα στην ενότητα και αποφασιστικότητα των μελών της,  να μην ενδώσουν στις αυθαιρεσίες, έτσι ώστε να εφαρμόσει τις παράνομες και αυθαίρετες απόψεις  του.

Οσον αφορά την άδεια λειτουργίας ακτοπλοϊού, η Ενωση αναφέρει πως η τροποποίηση που έγινε «στον Περί Δήμων Νόμων 52(Ι)/2022 δεν μας αφορά» και διερωτάται γιατί ο Δήμαρχος Παραλιμνίου εξέδωσε «έντυπο για άδεια λειτουργίας ακτοπλοϊκού ενώ ο Νόμος προνοεί σκάφος αναψυχής και γιατί παρανομεί έναντι του συγκεκριμένου Νόμου. Λυπούμαστε για την στάση της Επιτροπής Εσωτερικών της Βουλής», σημειώνει, προσθέτοντας πως α«δεν έγινε καμιά διαβούλευση» και πως «η τροποποίηση του πιο πάνω Νόμου έγινε πίσω από κλειστές πόρτες».

Τέλος η Παγκύπρια Ενωση Ακτοπλόων ζητεί από τον Γενικό Ελεγκτή να ελέγξει την νομιμότητα των εισπράξεων που έκανε ο Θεόδωρος  Πυρίλλης για το ενοίκιο των γραφείων τα έτη 2018 και 2019.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X