Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Αεροναυτική άσκηση «ΕΥΝΟΜΙΑ» μεταξύ Κύπρου, Ελλάδας, Γαλλίας και Ιταλίας

Στο πλαίσιο της Τετραμερούς Πρωτοβουλίας Κύπρου, Ελλάδας, Γαλλίας και Ιταλίας, που σκοπό έχει την κοινή παρουσία στην Ανατολική Μεσόγειο διοργανώνεται η αεροναυτική Άσκηση «ΕΥΝΟΜΙΑ 2-2021» μεταξύ 4 και 7 Οκτωβρίου στο θαλάσσιο χώρο δυτικά και νοτίως της Κύπρου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας η άσκηση θα συμπεριλάβει μεγάλο φάσμα ναυτικών και αεροπορικών ασκήσεων αλλά και αντικείμενα Έρευνας και Διάσωσης.

Προστίθεται ότι η μεγάλης κλίμακας άσκηση σχεδιάστηκε από τα Υπουργεία Άμυνας και τα Στρατιωτικά Επιτελεία των τεσσάρων χωρών και αναμένεται σε αυτή να συμμετέχουν αεροπορικά και ναυτικά μέσα από τις τέσσερις χώρες.

«Η Τετραμερής Πρωτοβουλία αποτελεί απτή απόδειξη της κοινής αντίληψης των τεσσάρων Ευρωπαϊκών Χωρών ως μέρος της πολιτικής αποκλιμάκωσης της έντασης που σκοπό έχει στην ενίσχυση της ασφάλειας και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή και την εξασφάλιση της ελεύθερης ναυσιπλοΐας», σημειώνεται.

Καταδεικνύει τη συλλογική πρόθεση και δέσμευση, για εφαρμογή του Δικαίου της Θάλασσας (UNCLOS) και του Εθιμικού Διεθνoύς Δικαίου και τη διατήρηση της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο, καταλήγει η ανακοίνωση.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X