Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Έχει κι άλλα σκάφη ο Αμπράμοβιτς και μάλλον αυτά δεν γλιτώνουν τις κυρώσεις

Η κυβέρνηση της Αντίγκουα επιβεβαίωσε ότι δύο γιοτ στα ύδατά της συνδέονται με τον Ρώσο ολιγάρχη Ρομάν Αμπράμοβιτς,  στον οποίο επιβλήθηκαν κυρώσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο σε σχέση με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Είναι το τρίτο και το τέταρτο γιοτ που συνδέονται δημόσια με τον Αμπράμοβιτς, τον δεύτερο πλουσιότερο άνθρωπο στη Ρωσία.

Ο Αμπράμοβιτς έκτισε την περιουσία του, επωφελούμενος των βιαστικών ιδιωτικοποιήσεων που έγιναν σε κρατικές και ημικρατικές υπηρεσίες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, μετά την πτώση του καθεστώτος. Είναι ιδιοκτήτης της Millhouse Capital, μιας επενδυτικής εταιρείας με περιουσιακά στοιχεία στη ρωσική βαριά βιομηχανία, συμπεριλαμβανομένων μεριδίων στη Norilsk Nickel και στη χαλυβουργία Evraz. Στη Δύση, είναι περισσότερο γνωστός ως ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας FC Chelsea, την οποία προσπάθησε να πουλήσει για περίπου 5 δισεκατομμύρια δολάρια λίγο πριν την επιβολή κυρώσεων. Κατά τη διάρκεια του περασμένου μήνα, φέρεται να συμμετείχε στη μεσολάβηση των ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας.

Τα σκάφη του στην Αντίγκουα είναι το superyacht Halo και το πλοίο υποστήριξης Garcon και η αξία τους υπολογίζεται περίπου στα 40 εκατομμύρια δολάρια και 20 εκατομμύρια δολάρια αντίστοιχα, σύμφωνα με τους FT. Το Garcon είναι ένα σκάφος υποστήριξης, σχεδιασμένο να μεταφέρει εξοπλισμό και ανταλλακτικά για ένα μεγαλύτερο megayacht. Η εφημερίδα έλαβε επιβεβαίωση ότι η κυβέρνηση της Αντίγκουα και Μπαρμπούντα ήταν σε επαφή με τις βρετανικές αρχές σχετικά με την κατάσταση των πλοίων και οι συζητήσεις για την πιθανότητα κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ο Αμπράμοβιτς έχει τουλάχιστον άλλα δύο γιοτ, και τα δύο πολύ μεγαλύτερα. Το Eclipse 700 εκατομμυρίων δολαρίων είναι ένα από τα μεγαλύτερα γιοτ στον κόσμο, με μήκος 550 πόδια και με 24 καμπίνες. Λειτουργεί με πλήρωμα 70 ατόμων και σύμφωνα με πληροφορίες, είναι εξοπλισμένο με σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας.

Το Solaris των 600 εκατομμυρίων δολαρίων είναι ελαφρώς μικρότερο αλλά πιο μοντέρνο στη σχεδίασή του. Τόσο το Solaris όσο και το Eclipse βρίσκονται επί του παρόντος αγκυροβολημένα στην Τουρκία, όπου οι αρχές έχουν επιλέξει μέχρι στιγμής να μην επιβάλλουν δυτικές κυρώσεις στη Ρωσία.

Ωστόσο, η προβλήτα όπου είναι ελλιμενισμένο το Solaris τυγχάνει να ανήκει στην Global Ports Holding, μια εταιρεία με έδρα το Λονδίνο και δυνητικά είναι εκτεθειμένο στις κυρώσεις του Ηνωμένου Βασιλείου.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X