Νέα

  • ΜΠΛΕ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

Έφτασε στις ΗΠΑ το Wonder of the Seas – Πότε επιστρέφει στην Κύπρο (Βίντεο)

Το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο, το Wonder of the Seas των 236.857 τόνων της Royal Caribbean International έφτασε στις Ηνωμένες Πολιτείες χθες βράδυ για να προετοιμαστεί για το μεγάλο του ταξίδι. Το γιγάντιο πλοίο, το οποίο είναι περίπου τέσσερα τοις εκατό μεγαλύτερο από το αδελφό τoυ, έφτασε στο λιμάνι Everglades, λίγο μετά το βράδυ της 20ης Φεβρουαρίου, όπου θα υποβληθεί στην τελική προετοιμασία πριν από το παρθενικό του ταξίδι στις 4 Μαρτίου.

Το κρουαζιερόπλοιο, το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει 6.988 επιβάτες και 2.300 άτομα πλήρωμα, είναι το πέμπτο πλοίο στην κατηγορία Oasis της Royal Caribbean, με κάθε ένα από τα πλοία να είναι μεγαλύτερο από οποιοδήποτε από τα αντίπαλά του.

 Το Wonder of the Seas ναυπηγήθηκε στο Chantiers de l’Atlantique της Γαλλίας με έναρξη κατασκευής το 2019. Αναχώρησε από το Saint-Nazaire της Γαλλίας τον Νοέμβριο του 2021 περνώντας τους τελευταίους τρεις μήνες πρώτα στη Μασσαλία και στη συνέχεια ταξιδεύοντας στην Κύπρο με  τελευταία στάση στο Κάντιθ της Ισπανίας πριν από την πρώτη του διέλευση στον Ατλαντικό.

Υπάρχουν αρκετές σχεδιαστικές αλλαγές από τα προηγούμενα πλοία της κατηγορίας του. Η Royal Caribbean τονίζει την προσθήκη μιας επιπλέον γειτονιάς, όπως αποκαλούν τις περιοχές του πλοίου, που αποτελείται από σουίτες με ιδιωτικό σαλόνι και εστιατόριο. Είναι η πρώτη φορά που η Royal Caribbean δημιούργησε έναν θύλακα σουίτας σε αυτή την κατηγορία κρουαζιερόπλοιων.

Η Royal Caribbean έχει επίσης εισάγει νέα αξιοθέατα στο κατάστρωμα για ενήλικες και παιδιά στον παιδότοπο και τις νεροτσουλήθρες, καθώς και ένα νέο εξειδικευμένο εστιατόριο.

Το αρχικό σχέδιο ανάπτυξης της γραμμής κρουαζιέρας προέβλεπε ότι το Wonder of the Seas θα πραγματοποιούσε κρουαζιέρα στην κινεζική αγορά όταν παραδόθηκε το 2021. Το σκάφος καθυστέρησε λόγω της πανδημίας και η κινεζική αγορά κρουαζιέρας παραμένει κλειστή για τους διεθνείς ταξιδιώτες, ως μέρος των αυστηρών μέτρων πολιτικής της χώρας για την πανδημία της νόσου COVID-19.

Το αναθεωρημένο σχέδιο ανάπτυξης για το κρουαζιερόπλοιο θα τη δει να λειτουργεί μερικές εβδομάδες στην Καραϊβική πριν επιστρέψει στη Μεσόγειο για το καλοκαίρι και στη συνέχεια στα τέλη του 2022 στο Port Canaveral της Φλόριντα, το οποίο θα είναι το λιμάνι της για όλο το χρόνο.

Η γραμμή κρουαζιέρας δημιουργεί σε μια νεότερη κατηγορία πλοίων που θα είναι ελαφρώς μικρότερα και θα ναυπηγούνται στη Φινλανδία. Τα πλοία θα είναι τα πρώτα που θα λειτουργούν με κύριο καύσιμο το φυσικό αέριο.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X