Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Oι κυρώσεις έφαγαν και το σκάφος των 90 εκ. δολαρίων του Ρώσου ολιγάρχη

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, σε στενή συνερργασία με τις ισπανικές αρχές κατέσχεσαν τη Δευτέρα 4/4/22το πρώτο γιοτ που ανήκε σε Ρώσο ολιγάρχη, ο οποίος διατηρεί στενούς δεσμούς με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Ενώ η κατάσχεση, αποτελεί μέρος των προσπαθειών για αύξηση της πίεσης στη Ρωσία μετά την εισβολή στην Ουκρανία, το πολυτελές γιοτ 255 ποδιών, συνδέεται επίσης με μια εν εξελίξει υπόθεση των ΗΠΑ εναντίον του Viktor Vekselberg για τραπεζική απάτη, ξέπλυμα χρήματος και νομοθετικές κυρώσεις.

Διαβάστε Επίσης: Δεν τουςδίνουν καύσιμα να πάνε σπίτι και τους λένε να κωπηλατήσουν – Ξέμεινε το γιοτ Ρώσου ολιγάρχη

Το γιοτ με το όνομα Tango κατασκευάστηκε το 2011 από τον ολλανδικό όμιλο Feadship, κερδίζοντας πολλαπλά βραβεία για τον μοναδικό και σύγχρονο σχεδιασμό του, με το εξωτερικό να είναι ένας συνδυασμός λευκού κύτους με μεταλλική γκρι και μπλε υπερκατασκευή.

Παρά το σημαντικό μέγεθος του Tango, το ναυπηγείο αναφέρει ότι οι τέσσερις κινητήρες του επιτρέπουν στο γιοτ να φτάσει τους 22 κόμβους. Τα καταλύματα για δώδεκα επισκέπτες, βρίσκονται στο κεντρικό κατάστρωμα, ενώ υπάρχει ένα κατάστρωμα ιδιωτών με δικό του καθιστικό στο πίσω μέρος, καμπίνα με πλήρη δοκάρια και ξεχωριστό γραφείο.

Διαβάστε επίσης: Κατασχέθηκε στην Ιταλία, το μεγαλύτερο ιστιοφόρο γιοτ στον κόσμο Ρώσου ολιγάρχη

Στις παροχές περιλαμβάνονται μια πισίνα αντίθετης ροής, ένα σαλόνι ομορφιάς/μασάζ και ένας υπαίθριος κινηματογράφος στο χώρο ηλιοθεραπείας. Το Tango έχει επίσης χώρο για 20 μέλη του πληρώματος.

Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι ο Vekselberg είναι ένας εξέχων Ρώσος επιχειρηματίας, με εκτιμώμενη καθαρή περιουσία που υπερβαίνει τα 6 δισεκατομμύρια δολάρια ως ηγέτης του Ομίλου εταιρειών Renova, που δραστηριοποιούνται στον ρωσικό ενεργειακό τομέα και με επενδύσεις στην τεχνολογία. Οι ΗΠΑ τον έβαλαν στο στόχαστρο για πρώτη φορά τον Απρίλιο του 2018 και του επέβαλαν περαιτέρω κυρώσεις τον Μάρτιο του 2022, συμπεριλαμβανομένου του αποκλεισμού του πολυτελούς ιδιωτικού αεροπλάνου Airbus A319-115 και του γιοτ αξίας 90 εκατομμυρίων δολαρίων το καθένα.

Σύμφωνα με την κατάθεση του δικαστηρίου, η έρευνα των ΗΠΑ ισχυρίζεται ότι ο Vekselberg αγόρασε το Tango το 2011, αλλά χρησιμοποιεί εταιρείες κέλυφος, για να συσκοτίσει το ενδιαφέρον του για το Tango, ώστε να αποφύγει την τραπεζική εποπτεία σε συναλλαγές σε δολάρια, που σχετίζονται με το σκάφος. Το ένταλμα ισχυρίζεται ότι ο Vekselberg συνέχισε να κάνει πληρωμές σε δολάρια μέσω τραπεζών των ΗΠΑ, για την υποστήριξη και τη συντήρηση του Tango και των ιδιοκτητών του, συμπεριλαμβανομένης της πληρωμής για διαμονή τον Δεκέμβριο του 2020 σε πολυτελές θέρετρο, σε θαλάσσια βίλα στις Μαλδίβες και τέλη ελλιμενισμού για το γιοτ. Το γιοτ αυτή τη στιγμή είναι αγκυροβολημένο σε ένα ναυπηγείο στην Πάλμα ντε Μαγιόρκα.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X