Νέα

  • Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΥΣ ΩΚΕΑΝΟΥΣ
  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Έτοιμη η πλωτή μονάδα ανεφοδιασμού καυσίμων από την Multimarine – Προορισμός το λιμάνι SEME στο Μπενίν

Η Κυπριακή εταιρεία Multimarine, είναι η εταιρεία που κέρδισε διαγωνισμό και επιλέγηκε για την κατασκευή SPM, πλωτή μονάδα ανεφοδιασμού, για λογαριασμό της εταιρείας Bluewater Energy Services BV, εταιρείας η οποία πρωταγωνιστεί διεθνώς στην εγκατάσταση συστημάτων Single Point Mooring (SPM). Τις τελευταίες μέρες έγιναν οι τελικές δοκιμές και η πλωτή μονάδα βρίσκεται στο λιμάνι της Λεμεσού και εντός θάλασσας για να ολοκληρωθεί ο έλεγχος με σχολαστικότητα, προτού παραδοθεί στον πελάτη.

Τέτοιας εμβέλειας έργο, για πρώτη φορά στην ιστορία ανατίθεται σε Κυπριακή εταιρεία και θα φέρει τη σφραγίδα του έμπειρου δυναμικού της Multimarine. Tελικός προορισμός είναι το Μπενίν της Αφρικής, μιας πόλης με έντονη ναυτιλιακή δραστηριότητα. Συγκεκριμένα, θα εξυπηρετεί ως υπεράκτιο τερματικό φόρτωσης δεξαμενόπλοιων για τον αγωγό 1950km εξαγωγής αργού πετρελαίου, από την Koulele CPF στο Νίγηρα προς το λιμάνι SEME στο Μπενίν.

Το πεδίο εφαρμογής της Multimarine περιλαμβάνει τη διαχείριση, την επίβλεψη, τη μηχανική, την προμήθεια υλικών, την κατασκευή, τη συναρμολόγηση, το σχεδιασμό, την επιθεώρηση, τη δοκιμή, τη μηχανική ολοκλήρωση, τη θέση σε λειτουργία, την αποθήκευση & συντήρηση, όπως επίσης και τη φόρτωση όλων των προϊόντων.

Πρόκειται για πλωτό αγκυροβόλιο μονής σημαδούρας, το οποίο χρησιμεύει ως σημείο πρόσδεσης και διασύνδεσης για δεξαμενόπλοια που φορτώνουν ή εκφορτώνουν φυσικό αέριο ή υγρά καύσιμα. Τα SPM είναι ο σύνδεσμος μεταξύ γεωστατικών υποθαλάσσιων πολλαπλών συνδέσεων και δεξαμενόπλοιων.

Οι συγκεκριμένες θαλάσσιες εγκαταστάσεις είναι τακτική επιλογή σε λιμάνια του εξωτερικού,  καθώς λειτουργούν κατά τρόπο αποτελεσματικό, ασφαλή και περιβαλλοντικά ορθό. Το πεδίο εφαρμογής της Multimarine περιλαμβάνει τη διαχείριση, την επίβλεψη, τη μηχανική, την προμήθεια υλικών, την κατασκευή, τη συναρμολόγηση, το σχεδιασμό, την επιθεώρηση, τη δοκιμή, τη μηχανική ολοκλήρωση, τη θέση σε λειτουργία, την αποθήκευση & συντήρηση, όπως επίσης και τη φόρτωση όλων των προϊόντων.

Στα μεγαλύτερα λιμάνια του κόσμου τα συγκεκριμένα έργα χρησιμοποιούνται ευρέως στον τομέα της ναυτιλίας και είναι συμβατά με ανάλογες εγκαταστάσεις φυσικού αερίου ή και υγρών καυσίμων. Για την κατασκευή τους, λαμβάνονται υπόψη όλοι οι κίνδυνοι, η ασφάλεια και το περιβάλλον, στο γράμμα των προτύπων που καθορίζουν οι διεθνείς οργανισμοί.

Εnalios Media

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X