Νέα

  • ΓΑΛΑΖΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρχονται μεγαλοπρεπώς τα δύο μεγαθήρια της Royal Caribbean που θα καίνε LNG

Οι εργασίες για το διπλό μεγάλο γεγονός, σηματοδοτούν την απαρχή μίας νέας εποχής στο χώρο της κρουαζιέρας, για την Royal Caribbean International. Η εταιρεία είχε κάθε λόγο για να γιορτάσει τα πρώτα μεγάλα βήματα για την κατασκευή των δύο νέων γιγάντων κρουαζιερόπλοιων, που θα είναι από τα μεγαλύτερα στον κόσμο. Η εταιρεία διεξήγε την  «τελετή νομίσματος» και την τοποθέτηση του πρώτου επιπέδου για το γιγάντιο νέο κρουαζιερόπλοιο της, το πρώτο μιας νέας κατηγορίας πλοίων που κινούνται με LNG και κατασκευάζονται στη Φινλανδία. Ταυτόχρονα στη Γαλλία ξεκίνησε η κοπή χάλυβα για το έκτο κρουαζιερόπλοιο κλάσης Oasis, που επίσης φημολογείται για την επαναστατικό σχεδιασμό και τις προδιαγραφές του.

Οι εργασίες για το πλοίο Icon of the Seas, πραγματοποιούνται στο ναυπηγείο Meyer Turku στη Φινλανδία. Αφορά μια νέα κατηγορία κρουαζιερόπλοιων, που θα φιλοξενεί περίπου 5.000 επιβάτες. Η εταιρεία ανέφερε ότι θα ενσωματώσει πολλαπλές νέες τεχνολογίες και στοιχεία για τους επιβάτες. Η επιβεβαιωμένη λεπτομέρεια είναι ότι θα είναι τα πρώτα κρουαζιερόπλοια της Royal Caribbean που τροφοδοτούνται με υγροποιημένο φυσικό αέριο. Θα περιλαμβάνουν επίσης συστήματα ανάκτησης απορριμμάτων θερμότητας καθώς και συνδέσεις ηλεκτρικής ενέργειας στην ξηρά.

Η παραγγελία για τα δύο πρώτα πλοία της κατηγορίας δόθηκε το 2016 και επεκτάθηκε για να συμπεριλάβει ένα τρίτο αδελφό πλοίο, το 2019. Το ναυπηγείο και η εταιρεία κρουαζιέρας, πραγματοποίησαν μια τελετή κοπής χάλυβα τον Ιούνιο του 2021 για το πρώτο πλοίο και σήμερα σηματοδότησε την τοποθέτηση του πρώτου μπλοκ στη δεξαμενή. Προηγουμένως, καθώς τα μπλοκ συναρμολογούνταν στην αίθουσα του κτιρίου, η Royal Caribbean αναφέρθηκε στη δεξαμενή καυσίμου LNG του πλοίου, η οποία έχει μήκος 307 τόνους και 90 πόδια.

Η τοποθέτηση καρίνας, μια μακροχρόνια ναυτική παράδοση, περιελάμβανε έναν γερανό 3.000 τόνων που σήκωσε ένα τεράστιο ατσάλινο μπλοκ, το οποίο τοποθετήθηκε στην αποβάθρα κατασκευής του νέου πλοίου, πάνω από δύο νομίσματα, που αντιπροσωπεύουν το ναυπηγείο και τη γραμμή κρουαζιέρας. Τα νομίσματα προορίζονται να φέρουν τύχη κατά τη διάρκεια της κατασκευής και θα ανακτηθούν και θα τοποθετηθούν στο σκάφος πριν αυτό τεθεί σε υπηρεσία.

«Πριν από πέντε χρόνια, αρχίσαμε να ονειρευόμαστε το Icon of the Seas και τώρα ξεκινά η επόμενη φάση αυτής της εμβληματικής περιπέτειας», δήλωσε ο Michael Bayley, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Royal Caribbean International. «Καθώς αυτό το πλοίο που αλλάζει το παιχνίδι διαμορφώνεται, ο ενθουσιασμός από τις οικογένειες και τους ταξιδιώτες, τους ταξιδιωτικούς συμβούλους και τους συνεργάτες μας συνεχίζει να αυξάνεται. Αργότερα φέτος, θα αποκαλύψουμε τη σειρά των πρώτων και των αγαπημένων που θα θέσουν ένα νέο πρότυπο για τις διακοπές, το φθινόπωρο του 2023», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Την ίδια στιγμή, στο Chantiers de l’Atlantique στη Γαλλία, η Royal Caribbean σηματοδότησε επίσης την πρώτη περικοπή χάλυβα για το επόμενο κρουαζιερόπλοιο στην κατηγορία Oasis, που αναμένεται να είναι το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο. Οι επίσημες λεπτομέρειες για το νέο κρουαζιερόπλοιο κρατούνται ως επτασφράγιστο μυστικό από την εταιρεία, αλλά διάφορα στοιχεία και πληροφορίες βγαίνουν στο φως του διαδικτύου, συμπεριλαμβανομένου του ονόματος του πλοίου, το οποίο φημολογείται ότι ονομάστηκε  Utopia of the Sea. Τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν επίσης, ότι κατά τη διάρκεια της κοπής χάλυβα ανακοινώθηκε ότι η εταιρεία αλλάζει τον σχεδιασμό του σκάφους ώστε να είναι επίσης με καύσιμο LNG.

Το νέο πλοίο θα έχει το ίδιο μήκος, 1.187 πόδια, και περίπου την ίδια ολική χωρητικότητα, 236.857 gt, με το προηγούμενο μέλος της κατηγορίας, το Wonder of the Seas, το οποίο τέθηκε σε υπηρεσία τον περασμένο μήνα, ως το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο. Σύμφωνα με τις αναφορές του Διαδικτύου, το επόμενο πλοίο θα έχει ελαφρώς μειωμένη χωρητικότητα επιβατών για να φιλοξενήσει τις δεξαμενές καυσίμου LNG και το εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας.

Η παράδοση του έκτου σκάφους της κατηγορίας Oasis έχει προγραμματιστεί για τα τέλη της άνοιξης του 2024. Η παράδοση του Icon of the Seas αναβλήθηκε λόγω καθυστερήσεων κατά τη διάρκεια της πανδημίας για το φθινόπωρο του 2023.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X