Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Έπαθε παράκρουση στο κατάστρωμα – Μαχαίρωσε και σκότωσε συνάδελφο του και τραυμάτισε άλλους

Ένα πρώην μέλος του πληρώματος του σκάφους, Captain Billy Haver, παραδέχθηκε ενοχή στις κατηγορίες για επίθεση κατά τριών συναδέλφων του και τη δολοφονία, ενός εξ’ αυτών.

Η εγκληματική ενέργεια έγινε το 2018, όταν ο 27χρονος Φράνκλιν Φρέντι Βάσκεζ επιτέθηκε σε τρεις από τους συναδέλφους του με ένα σφυρί και ένα μαχαίρι.

Ο δράστης χτύπησε ένα μέλος του πληρώματος με ένα σφυρί αφήνοντας τον αναίσθητο, μαχαίρωσε ένα δεύτερο μέλος του πληρώματος πολλές φορές και χτύπησε τον τρίτο την ώρα που προσπάθησε να βοηθήσει τους συναδέλφους του. Στη συνέχεια πάλεψε με τον καπετάνιο και δραπέτευσε ανεβαίνοντας στο κατάρτι του πλοίου.

Η ακτοφυλακή των ΗΠΑ έλαβε κλήση κινδύνου από το Haver και κάλεσε το κρουαζιερόπλοιο  Mein Schiff 6 που ήταν σε κοντινή απόσταση να πραγματοποιήσει εκτροπή από την πορεία του και να μεταβεί στο πλοίο για την παροχή βοήθειας.  

Το Mein Schiff ανέλαβε τους δύο ψαράδες που τραυματίστηκαν περισσότερο στην επίθεση, συμπεριλαμβανομένου ενός που διαπιστώθηκε ο θάνατος του. Μέλος της λιμενικής κατάφερε να επιβιβαστεί στην τράτα και προχώρησε άμεσα στη σύλληψη του Βάσκεζ.

Οι εισαγγελείς ανέφεραν ότι ο 27χρονος Μεξικανός υπήκοος, βρισκόταν παράνομα στις ΗΠΑ. Είχε συλληφθεί με την κατηγορία της απαγωγής στο Newport News, έξι μήνες πριν από την επίθεση, αλλά είχε αφεθεί ελεύθερος μετά την καταβολή εγγύησης. Η Υπηρεσία Μετανάστευσης και Τελωνείων (ICE) ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι είχε προτείνει να μην απελευθερωθεί.

Η ποινή για την υπόθεση έχει οριστεί για τις 28 Ιουνίου. Η κατηγορία της ανθρωποκτονίας δευτέρου βαθμού προβλέπει ποινή έως και ισόβια κάθειρξη και η κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας έως και 20 χρόνια. Η κατηγορία της επίθεσης μπορεί να προστεθεί σε άλλα 10 χρόνια. Με την ολοκλήρωση οποιασδήποτε ποινής, θα υπόκειται σε απέλαση.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X