Μια πρωτότυπη γαστρονομική εκδήλωση υπό τον τίτλο «Lionfish Culinary Fusion Λεοντόψαρο και Γαστρονομικές Δημιουργίες», διοργανώνουν από κοινού, η εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας, το Τμήμα Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών, ο Σύνδεσμος Αρχιμαγείρων Κύπρου και το Marine & Environmental Research (MER) Lab – επιστημονικός συντονιστής του ερευνητικού προγράμματος RELIONMED που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα LIFE της Ε.Ε.
Έξι Αρχιμάγειροι, οι: Παναγιώτης Παπακώστας – Golden Bay, Σωτήρης Σιακαλής – Sandy Beach, Λούκας Λουκά – Lordos Beach, Φάνος Σιάφκος – Palm Beach, Γιώργος Ζορλάκης – Radisson Blu, Γιώργος Χριστοφή – Sunhall θα αναμετρηθούν με τα τηγάνια τους στην εκδήλωση Lionfish Culinary Fusion, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020 και ώρα 12:00 στο ξενοδοχείο Golden Bay στη Λάρνακα.
Στόχος της εκδήλωσης είναι η προώθηση του λεοντόψαρου στη ξενοδοχειακή βιομηχανία της Λάρνακας και στην κυπριακή αγορά ευρύτερα καθώς και η ενημέρωση για το πρόγραμμα διαχείρισης του νέου αυτού είδους ψαριού στις θάλασσες της Κύπρου. Οι εκλεκτοί Chefs ξενοδοχείων της Λάρνακας θα μαγειρέψουν με ευφάνταστους τρόπους τα λεοντόψαρα που θα αλιευθούν από τη θαλάσσια προστατευόμενη περιοχή τεχνητών υφάλων στη Λάρνακα (ναυάγια Elpida και LEF1).