Νέα

  • ΓΑΛΑΖΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ένα κομψοτέχνημα υβριδικής γέφυρας στη Σανγκάη, για παιγνίδι και βόλτα

Είναι εντυπωσιακή είναι υβριδική και είναι ένα κομψοτέχνημα το οποίο συνδέει το Δήμο Σαγκάης και την επαρχία Jiangsu. Η πολυφωτογραφημένη φιδωτή γέφυρα, περιλαμβάνει χώρο για παιχνίδι και για ξεκούραση, έχει περίπτερο, είναι διακοσμημένη με φυτά και συνδέει συνδέει δύο υγρότοπους διασχίζοντας τη λίμνη Yuandang στη Σαγκάη.

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Brearley Architects + Urbanists (BAU), το οποίο έχει γραφεία στην Κίνα και Αυστραλία, σχεδίασε τη μήκους 586 μέτρων γέφυρα για ποδηλάτες και πεζούς ως «υβριδική δομή» συνδυάζοντας αρχιτεκτονική, κατασκευή υποδομής και τοπίο με τα ήδη υπάρχοντα μονοπάτια και τη φύση στην τοποθεσία.

«Το ελικοειδές πλάνο και των δύο δικτύων του πάρκου υιοθετήθηκε από εμάς για τη γέφυρα, καθιστώντας την ομαλή και ουσιαστική επέκταση» είπε, μιλώντας στο Dezeen, ο James Brearly, διευθυντής του αρχιτεκτονικού γραφείου. «Επιπλέον, δίνει το πλεονέκτημα μεταβαλλόμενης διαδοχικά θέας, κάτι το οποίο είναι θεμελιώδης αρχή του κλασικού κινεζικού κήπου», εξήγησε.«Η γέφυρα είναι ένα υβρίδιο αρκετών στοιχείων τα οποία συνήθως δεν βλέπει κανείς σε μια γέφυρα, συνδυάζοντας βλάστηση, περίπτερα, χώρους για παιχνίδι και χώρους με καθίσματα. Ο πελάτης δεν σχεδίαζε να υπάρχει βλάστηση ή περίπτερο στη γέφυρα, αλλά αγκάλιασε αυτές τις πρωτοβουλίες».

Στη μέση της γέφυρας, ένα μεγάλο στέγαστρο από σφυρηλατημένο μέταλλο, στηριζόμενο σε λεπτές χαλύβδινες κολώνες, καλύπτει έναν χώρο περίπτερου. Ένα γλυπτό τούνελ από λευκά διάτρητα μεταλλικά φύλλα ενσωματώνονται καθίσματα και μια «παιδική χαρά εντός περιπτέρου».

Λωρίδες φωτός στη βάση της διαδρομής της γέφυρας δημιουργούν ένα εφέ λάμψης στη λίμνη το βράδυ, συμπληρούμενες από φώτα στη βάση των σημείων όπου κάθεται ο περαστικός, κατά μήκος των κιγκλιδωμάτων.

Φώτα, στρατηγικά τοποθετημένα στο πάτωμα της παιδικής χαράς μέσα στο περίπτερο, δημιουργούν σκιές και αντανακλάσεις.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X