Νέα

  • ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ένας μπλε καρχαρίας εμφανίστηκε στα ρηχά του Αργολικού κόλπου

Τη βόλτα του θεάθηκε να κάνει ένας μπλε καρχαρίας στα πολύ ρηχά του Αργολικού κόλπου προκαλώντας στην αρχή ταραχή και στη συνέχεια τους φωτογραφικούς φακούς.

Πρόκειται για είδος που συχνάζει στη θάλασσα της Κύπρου και της Ελλάδας και διαφορετικά το λένε γλαυκοκαρχαρία. Φωτογραφικό υλικό αναρτήθηκε στη σελίδα “Καρχαρίες και Σαλάχια σε Κύπρο και Ελλάδα” στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η επιστημονική του ονομασία είναι Prionace glauca. Ανήκει στην οικογένεια Καρχαρινίδες και ζει στις τροπικές και εύκρατες θάλασσες. Κινούνται γρήγορα, είναι ζωοτόκοι και γεννούν 25 με 100 μικρά. Τρέφονται με μικρά ψάρια και καλαμάρια, αλλά μπορούν να επιτεθούν και σε μεγαλύτερη λεία. Οι γλαυκοκαρχαρίες συνήθως σχηματίζουν κοπάδια διαχωρισμένα ανάλογα με το φύλο και μέγεθος. Δεν απειλούνται τακτικά από κανένα είδος, με εξαίρεση τον άνθρωπο.

Οι γλαυκοκαρχαρίες έχουν ελαφριά κατασκευή σώματος και μακρά θωρακικά πτερύγια. Το επάνω μέρος του σώματός τους είναι μπλε, το πλάι γαλάζιο και από κάτω λευκό. Φτάνουν σε μήκος τα 3,8 μέτρα και βάρος τα 390 κιλά, αν και ο μέσος όρος είναι γύρω στα 200.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X