Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Έλληνες ναυτικοί έσωσαν ξένους ναυτικούς που έδιναν μάχη με τα κύματα

Τη ζωή δεκατεσσάρων ξένων συναδέλφων τους που πάλευαν με τα κύματα στις ακτές της Πορτογαλίας έσωσαν Έλληνες ναυτικοί, το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, 4/11.

Tο κοντέινερ, υπό την ονομασία Southwester, είχε σαλπάρει από το γαλλικό λιμάνι Montoir και έπλεε με προορισμό την ισπανική πόλη Σεβίλλη. Η εκδήλωση της πυρκαγιάς σημειώθηκε ενώ το πλοίο βρισκόταν στις πορτογαλικές ακτές, κοντά στην πόλη Οπόρτο.

Ο καπετάνιος του πλοίου εξέπεμψε SOS, μια έκκληση για βοήθεια που εισακούστηκε από το ελληνικό φορτηγό πλοίο EM Hydra της εταιρείας Eurobulk Greece, το οποίο παρέκκλινε από την πορεία του, κατευθυνόμενο προς το σημείο.

Κατά τις πρώτες ώρες της Πέμπτης (1:00 π.μ.) το πλήρωμα του ελληνικού πλοίου περισυνέλεξε τους ξένους ναυτικούς, οι οποίοι εντοπίστηκαν να δίνουν μάχη για να διατηρηθούν στην επιφάνεια της θάλασσας βρισκόμενοι πάνω σε μια σχεδία διάσωσης (lifeart).

Σημειώνεται πως λόγω κακοκαιρίας στην περιοχή, το ξένο πλήρωμα αδυνατούσε να κατεβάσει τις σωστικές λέμβους. Λίγο μετά, μάλιστα, την αποχώρηση του EM Hydra από το σημείο, το Southwester βυθίστηκε.

Το πρώτο αγκυροβόλησε στο πορτογαλικό λιμάνι του Leixões, κοντά στην πόλη του Οπόρτο, με τους 14 ξένους ναυτικούς να είναι καλά στην υγεία τους.

Πηγή: newsauto.gr

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X