Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Έδωσαν ημερομηνία για ξεκλείδωμα της Σαγκάη

H Kίνα έχει ορίσει για πρώτη φορά, μετά την εφαρμογή του σκληρού lockdown, επίσημη ημερομηνία ανοίγματος της Σαγκάη, της μεγαλύτερης πόλης της χώρας.

Η μητρόπολη, η έδρα του μεγαλύτερου λιμανιού εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο, μπήκε σε lockdown στα τέλη Μαρτίου για 10 ημέρες, ως μέρος της αυστηρής πολιτικής της Κίνας για μηδενικό Covid. Το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού των 25 εκατομμυρίων,  ζει έκτοτε σε lockdown με ζημιογόνες επιπτώσεις στις τοπικές μεταφορές

Μέχρι σήμερα, οι αρχές της Σαγκάης δεν ήταν πρόθυμες να δώσουν μια συγκεκριμένη ημερομηνία για το πότε θα άνοιγε ξανά η πόλη με τα επίμονα κρούσματα κορωνοϊού να φουντώνουν στις 16 συνοικίες της.

Ο αντιδήμαρχος Wu Qing δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι ένα τακτικό άνοιγμα θα πραγματοποιηθεί στα μέσα αυτού του μήνα, χρησιμοποιώντας έναν κινεζικό όρο που αναφέρεται στην περίοδο μεταξύ 11 και 20 Μαΐου.

Εκτιμήσεις αναλυτών εκτιμούν  ότι θα χρειαστούν από τέσσερις έως οκτώ εβδομάδες για να ξαναρχίσουν οι κανονικές λειτουργίες στις λιμενικές υπηρεσίες, ενώ τα τερματικά πύλης στις ΗΠΑ και την Ευρώπη έχουν επανειλημμένα προειδοποιηθεί από αναλυτές,  να προετοιμαστεί για ένα λεγόμενο εφέ μαστιγίου από την επαναλειτουργία της Σαγκάης.

Τουλάχιστον 32 πόλεις σε ολόκληρη την Κίνα βρίσκονται τώρα υπό πλήρη ή μερικό αποκλεισμό, επηρεάζοντας έως και 220 εκατομμύρια ανθρώπους, σύμφωνα με υπολογισμούς του διεθνούς ειδησεογραφικού καναλιού CNN.Οι αρχές στην Κίνα επέβαλαν αυτή την εβδομάδα μια de facto διεθνή ταξιδιωτική απαγόρευση, η οποία δεν επιτρέπει στους πολίτες να μεταβούν στο εξωτερικό για μη ουσιώδεις λόγους.

Σε δήλωσή της την Πέμπτη, η Εθνική Υπηρεσία Μετανάστευσης της Κίνας δήλωσε ότι θα ενισχύσει τη διαδικασία επανεξέτασης για την έκδοση ταξιδιωτικών εγγράφων όπως διαβατήρια και θα περιορίσει αυστηρά όσους θέλουν να φύγουν.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X