Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Έγκυος γέννησε μέσα στο πλοίο λίγο πριν φθάσει στον Πειραιά

Στιγμές που θα θυμάται για πάντα έζησε μια 28χρονη εγκυμονούσα στην Ελλάδα. Η γυναίκα ενώ είχε επιβιβαστεί στα Κύθηρα με προορισμό τον Πειραιά την έπιασαν ξαφνικά οι πόνοι με αποτέλεσμα να γεννήσει μέσα στο πλοίο.

Δράση ανέλαβαν ο καπετάνιος και ο ύπαρχος του πλοίου, οι οποίοι ήταν εκείνοι που την ξεγέννησαν.

Όλα άρχισαν όταν τέσσερις ώρες πριν το Aqua Jewel φτάσει στον Πειραιά η γυναίκα ένιωσε τους πρώτους πόνους. Αμέσως σύμφωνα με τον ύπαρχο Σταύρο Φρυσούλη, ο οποίος μίλησε στο Mega, μεταφέρθηκε σε πιο άνετη καμπίνα, ενώ ο ύπαρχος ήταν εκείνος που της έκοψε και ομφάλιο λώρο. 

«Ήταν μια φοβερή στιγμή, απίστευτη στιγμή. Κοιτάω τον κάπτεν. Έχω το μωρό στα χέρια μου. Του λέω ‘’Είναι μια χαρά. Κλαίει. Να κόψω και τον ομφάλιο λώρο’’ Και μου λέει ναι».

Από την πλευρά του ο πλοίαρχος Χρήστος Τζουάνης ανέφερε ότι υπήρχε επικοινωνία με τον γιατρό της γυναίκας, ενώ είχε κληθεί και ασθενοφόρο όταν θα έφτανε το πλοίο στον Πειραιά.

«Έπρεπε να επισπεύσουμε τις διαδικασίες γιατί ερχόταν ο τοκετός. Μέσα στα καθήκοντά μας είναι να κάνουμε εμείς αυτά τα χρέη. Δεν είναι ότι πιο απλό. Προσπαθήσαμε να τη βοηθήσουμε, να την ηρεμίσουμε. Ευτυχώς το μωρό ήταν σε καλή θέση, δεν μας δυσκόλεψε. Κυλήσαν όλα ομαλά και ο Θεός έβαλε το χέρι του. Έχουμε κάνει κάποια σεμινάρια στη σχολή, αλλά εγκυκλοπαιδικά μόνο. Μιλάγαμε παράλληλα με το γιατρό της. Το μωρό είναι αγοράκι».

Λίγες ημέρες μετά το περιστατικό, οι δύο ναυτικοί αποκάλυψαν ότι δεν έχουν δεχθεί ακόμα πρόταση για να βαφτίσουν το νεογνό.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X