Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Έγινε η μεγαλύτερη κατάσχεση φορτίου κοκαΐνης στην ιστορία της Αυστραλίας

Mάχη για πάταξη του εμπορίου ναρκωτικών μέσα από διαδρόμους της ναυτιλίας δίνουν οι λιμενικές αρχές μεγάλων χωρών.

Οι αρχές των ΗΠΑ και της Αυστραλίας έδωσαν στη δημοσιότητα λεπτομέρειες μιας κοινής επιχείρησης που είχε ως αποτέλεσμα την κατάσχεση ενός φορτίου 2,4 τόνων κοκαΐνης και τη σύλληψη των αγοραστών της από τη Δυτική Αυστραλία.

Τον Νοέμβριο, οι αρχές των ΗΠΑ αναχαίτισαν το φορτίο ναρκωτικών στα ανοικτά των ακτών της Νότιας Αμερικής. Το φορτίο κατευθυνόταν προς την Αυστραλία και έτσι ειδοποίησαν τις αυστραλιανές αρχές για την απόπειρα λαθρεμπορίας.

Για να πιάσει τους εισαγωγείς κοκαΐνης στο άκρο της Αυστραλίας, η αστυνομία της Δυτικής Αυστραλίας συγκέντρωσε ένα ψεύτικο φορτίο «κοκαΐνης» από γύψο. Έριξαν αυτό το φορτίο στο πλάι σε μια θέση περίπου 50 nm από την ακτή και μετά περίμεναν να δουν ποιος θα ερχόταν να το παραλάβει.

Στις 30 Δεκεμβρίου, το πλήρωμα ανάκτησης, φέρεται να χρησιμοποίησε δύο μηχανοκίνητα σκάφη, τα Catalina και Cool Runnings, για να μεταβούν στην περιοχή απόρριψης και να κυνηγήσουν τα πλωτά δέματα. Εντόπισαν και ανέσυραν βαριές δέσμες ψεύτικης κοκαΐνης, ενώ οι αστυνομικές μονάδες,  παρακολουθούσαν  σε ροές βίντεο με drone. Όταν πλησίασαν στην ακτή, η αστυνομία μπήκε και προχώρησε στη σύλληψη.

Η κατάσχεση 2,4 τόνων ήταν σχετικά τυπική για τα αμερικανικά ή ευρωπαϊκά πρότυπα, αλλά μπορεί να είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία της Αυστραλίας. Αντιπροσωπεύει το ήμισυ της εθνικής κατανάλωσης κοκαΐνης της Αυστραλίας ετησίως, σύμφωνα με το Reuters. Η κοκαΐνη είναι πολύ πιο πολύτιμη στην Αυστραλία και η αστυνομία εκτίμησε την οδική αξία της αποστολής σε περίπου 680 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X