Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Έγειρε στην προβλήτα το πλοίο

Οι ιταλικές αρχές ξεκινούν έρευνα σχετικά με τις εργασίες διακίνησης φορτίου και έρματος μετά την κλίση ενός μικρού γενικού φορτηγού πλοίου κατά τη διάρκεια επιχείρησης φόρτωσης στη Γένοβα. Κανείς δεν τραυματίστηκε σοβαρά και δεν αναφέρθηκε διαρροή ή  ρύπανση της θάλασσας, αλλά το γραφείο της Εισαγγελίας στη Γένοβας είπε ότι θέλει να διερευνήσει εάν οι επιχειρήσεις έρματος είχαν πραγματοποιηθεί σωστά. Το Λιμεναρχείο διερευνά επίσης το περιστατικό.

Το Seven S, ένα πλοίο γενικού φορτίου με σημαία Παναμά, βρισκόταν δίπλα στο αγκυροβόλιο του Messina Group και φόρτωνε οικολογικές μπάλες στις 17 Ιανουαρίου, όταν το πλοίο ξαφνικά πήρε έγειρε προς τα δεξιά, ακουμπώντας  στο προβλήτα σύμφωνα με τον χειριστή του τερματικού σταθμού. Η πυροσβεστική και οι ιατρικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ανταποκρίθηκαν στην κλήση για βοήθεια.

Το σκάφος 3.715 dwt ακουμπούσε σε επισφαλή γωνία στην προβλήτα. Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης βοήθησαν στην εκκένωση του πληρώματος και των λιμενεργατών από το πλοίο και τον χειριστή του γερανού. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα άτομο τραυματίστηκε ελαφρά και του  παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες επί τόπου.

Ο χειριστής του τερματικού σταθμού εξέδωσε αργότερα μια δήλωση, λέγοντας ότι είχε ακολουθήσει τις οδηγίες του πλοιάρχου του πλοίου για τη λειτουργία. Είπαν ότι τα δέματα φορτώνονταν σύμφωνα με το σχέδιο. Το σκάφος μήκους 288 ποδιών είχε φτάσει στο λιμάνι από το Termini Imerese, ένα λιμάνι της Σικελίας κοντά στο Παλέρμο, και είχε προορισμό τη Βουλγαρία.

Αργότερα, οι πυροσβέστες κατέβηκαν στο αμπάρι φορτίου με ειδική ζώνη και εργάστηκαν για να βοηθήσουν στην εκφόρτωση των δεμάτων. Οι εργασίες συνεχίστηκαν  κατά τη διάρκεια της νύχτας και την επόμενη ημέρα.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X