Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Άνοδος στις τιμές του πετρελαίου – ο τυφώνας Άϊντα προκαλεί το άλμα

Απώλειες καταγράφει το αμερικανικό αργό στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, την ώρα που ο τυφώνας Άιντα χτύπησε τον Κόλπο του Μεξικού και οδήγησε σε κλείσιμο εκατοντάδες πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου. Παράλληλα, νέες πιέσεις για αύξηση της παραγωγής πετρελαίου δέχονται οι χώρες του ΟΠΕΚ+ εν όψει της συνεδρίασης του Οργανισμού την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου.

Το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων (NHC), μέρος του συστήματος της αμερικανικής εθνικής μετεωρολογικής υπηρεσίας, υποβάθμισε τον Άιντα στην Κατηγορία 2 της πεντάβαθμης κατηγορίας Σαφίρ-Σίμσον, προειδοποιώντας όμως πως συνεχίζει να φέρνει ισχυρούς ανέμους και ενδέχεται να προκαλέσει ξαφνικές πλημμύρες σε τομείς της νοτιοανατολικής Λουιζιάνας.

Παράλληλα, όπως αναφέρει το Reuters, επικαλούμενο πηγές του ΟΠΕΚ, πιθανότατα θα διατηρηθεί αμετάβλητη η πολιτική παραγωγής πετρελαίου έως και το τέλος του 2021 αν και οι ΗΠΑ ασκούν πιέσεις για αύξηση επιπλέον 400.000 βαρελιών ημερησίως τους επόμενους μήνες.

Σε αυτό το πλαίσιο, το αργό τύπου WTI υποχωρεί κατά 0,47% στα 68,42 δολάρια το βαρέλι, ενώ αντίθετα το μπρεντ ενισχύεται οριακά κατά 0,03% στα 71,72 δολάρια το βαρέλι. Σε ό,τι αφορά τα βασικά μέταλλα, ο χρυσός χάνει 0,02% στα 1.819,05 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ από την άλλη πλευρά το ασήμι κερδίζει 0,17% στα 24,152 δολάρια ανά ουγγιά και ο χαλκός κινείται υψηλότερα κατά 0,97% στα 4,374 δολάρια η λίβρα.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X