Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

O τυφώνας Sally στο Μεξικο επηρεάζει το φυσικό αέριο – H SHELL σταμάτησε τις γεωτρήσεις

Ο τυφώνας Sally έχει προκαλέσει την αναστολή περισσοτέρου του 1/4 της συνολικής παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου στον Κόλπο του Μεξικού, σύμφωνα με το Bureau of Safety and Environmental Enforcement (BSEE).

Οι εταιρίες παραγωγής ενέργειας και οι κοινότητες κατά μήκος των αμερικανικών ακτών του Κόλπου έχουν οργανώσει εκκενώσεις περιοχών, κάτοικοι κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και εργαζόμενοι σε υπεράκτιες εξέδρες πετρελαίου κλήθηκαν να απομακρυνθούν από εκεί καθώς οι αρχές προετοιμάζονται για μια δεύτερη επίθεση κυκλώνα σε λιγότερο από ένα μήνα.

Το BSEE αναφέρει ότι συνεχίζει να παρακολουθεί την πορεία σχετικά με την εξέλιξη του τυφώνα, ενώ συνεργάζεται με κρατικές και ομοσπονδιακές υπηρεσίες, προκειμένου οι δραστηριότητες στον Κόλπο του Μεξικού να επανέλθουν σε ομαλή λειτουργία όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Σύμφωνα με στοιχεία που παραθέτουν αμερικανικά MME, το 23,17% του συνολικού προσωπικού έχει εκκενώσει τις 643 επανδρωμένες πλατφόρμες παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου της περιοχής.

Το BSEE εκτιμά ότι, λόγω του τυφώνα, το 26,87% της συνολικής παραγωγής πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού έχει ανασταλεί. Όσον αφορά το φυσικό αέριο, οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για αναστολή του 28,03% της συνολικής παραγωγής.

Παρά τον φαινομενικό κατευνασμό του, ο τυφώνας παραμένει στην κατηγορία 1, με ανέμους που φτάνουν μέχρι και τα 140 χλμ. την ώρα. Πρόκειται για τον δεύτερο τυφώνα που πλήττει την περιοχή σε διάστημα λιγότερο του ενός μήνα.

Σημειώνεται ότι, στα μεγαλύτερα επίπεδα ισχύος του, ο τυφώνας Laura είχε ως αποτέλεσμα την αναστολή του 84,3% της συνολικής παραγωγής πετρελαίου, καθώς και του 60,94% της παραγωγής φυσικού αερίου του Κόλπου του Μεξικού.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X