Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

H εντυπωσιακή δημιουργία ενός υπερπολυτελούς πλοίου από το μηδέν- Βίντεο

Έχετε δει ποτέ τη ναυπήγηση ενός πλοίου από το μηδέν; Στο εντυπωσιακό βίντεο που ακολουθεί, μπορείτε να δείτε τη δημιουργία ενός υπερπολυτελούς κρουαζιερόπλοιου που κινείται σε «χαλί αέρα» και οι καμπίνες του έχουν διαστάσεις έπαυλης.

Ξεκινά από την άδεια δεξαμενή του ναυπηγείου και καταλήγει στη ρυμούλκησή του έξω από το ναυπηγείο και στην εκκινηση για το πρώτο του ταξίδι. Ένα βίντεο που δείχνει, έστω και λίγο, την υψηλή τεχνολογία με την οποία κατασκευάζονται τα πλοία.

Το «AIDAprima» είναι ένα κρουαζιερόπλοιο που κατασκευάστηκε από την «Mitsubishi Heavy Industries» (MHI) για λογαριασμό μιας γερμανικής εταιρείας. Έχει μήκος 300 μέτρα και πλάτος 37.6.

Το παρθενικό ταξίδι έγινε τον Οκτώβρη του 2015.

Το κρουαζιερόπλοιο διαθέτει 1.643 καμπίνες, 14 διαφορετικών κατηγοριών και φιλοξενεί έως και 3.300 επιβάτες. Το  Hyperion Class AIDAprima είναι το πρώτο κρουαζιερόπλοιο που εφάρμοσε την τεχνολογία Mitsubishi Air Lubrication System (MALS).

Το σύστημα αυτό σχηματίζει φυσαλίδες αέρα που καλύπτουν τον πυθμένα του πλοίου, δημιουργώντας ένα «χαλί αέρα» με αποτέλεσμα να μειώνεται η τριβή μεταξύ του κύτους και του θαλασσινού νερού κατά τη διάρκεια της πλεύσης του. Έτσι περιορίζει την εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα, σωματιδίων αιθάλης και των οξειδίων αζώτου. Επιτυγχάνει επίσης τη μειωμένη κατανάλωση καυσίμων σε μεγάλο βαθμό.

Οι πολυτελείς καμπίνες ποικίλουν σε μέγεθος ξεκινώντας με τις «φτωχικές» των 20 τετραγωνικών. Οι μεγαλύτερες έχουν τα τετραγωνικά έπαυλης….

Διαθέτει χειμερινό κήπο 32 μέτρων και ειδικό κατάστρωμα ηλιοθεραπείας….

Οι 36 πανοραμικές καμπίνες έχουν αποκλειστική πρόσβαση σε μια γέφυρα στο αίθριο του πλοίου που οδηγεί στο μπαρ. Ένα ιδανικό πλοίο για διακοπές, ειδικά για όσους δεν έχουν την τύχη να ζουν σε μια πολυνησιακή χώρα που ο ήλιος και η καλοκαιρινή χαλάρωση είναι δεδομένα.

Πηγή: mixanitouxronou.gr

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X