Νέα

  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Ever Alot: Δείτε πως μοιάζει το μεγαλύτερο containership στον κόσμο

Τα ναυπηγεία Hudong-Zhonghua Shipbuilding, θυγατρική της CSSC, ανακοίνωσαν ότι παρέδωσαν το μεγαλύτερο containership παγκοσμίως, το Ever Alot, μεταφορικής ικανότητας 24.004 Teu.

Ο νέος κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ χωρητικότητας εμπορευματοκιβωτίων έχει μήκος 400 μέτρα, πλάτος 61,5 μέτρα και βύθισμα 17 μέτρα. Το Ever Alot παραδόθηκε σε θυγατρική της ταϊβανέζικης ναυτιλιακής εταιρείας Evergreen Marine Corporation, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες containerships παγκοσμίως.

Σημειώνεται πως το σκάφος είναι το έβδομο της κλάσης Evergreen A και το πρώτο πλοίο στον κόσμο που ξεπέρασε το όριο των 24.000 Teu.

Τα πρώτα έξι πλοία της κατηγορίας κατασκευάστηκαν από τη Samsung Heavy Industries στη Νότια Κορέα, ωστόσο αυτά έχουν ελαφρώς μικρότερη χωρητικότητα 23.992 TEU παρόλο που έχουν τις ίδιες διαστάσεις. Το πρώτο πλοίο της κατηγορίας, το Ever Ace, κατείχε στο παρελθόν τον τίτλο του μεγαλύτερου στον κόσμο μετά την παράδοσή του τον Ιούλιο του 2021.

Συνολικά, έχουν σχεδιαστεί 13 πλοία «Evergreen A», συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων που κατασκευάστηκαν από τα ναυπηγεία Hudong-Zhonghua.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X