Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Bυθίστηκε στον Περσικό Κόλπο πλοίο που μετέφερε αυτοκίνητα

Oι έντονες καιρικές συνθήκες συνέτειναν στην βύθιση ενός φορτηγού πλοίου, τύπου Ro/Ro νηολογημένο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ιρανοί αξιωματούχοι αναφέρουν ότι μια συνεχιζόμενη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης έσωσε 29 μέλη του πληρώματος.

 Αντικρουόμενες πληροφορίες λένε ότι οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη για ένα επιπλέον μέλος του πληρώματος ή ότι το τελευταίο άτομο πιστεύεται ότι πέθανε όταν το Al Salmy 6, 6.000 dwt βυθίστηκε στον Περσικό Κόλπο.

Οι μετεωρολόγοι της περιοχής είχαν εκδώσει προειδοποιήσεις για ισχυρή καταιγίδα που αναμένεται θαλασσοταραχής και ριπές ανέμων στην περιοχή. Οι διασώστες αναφέρουν ότι οι άνεμοι ήταν πάνω από 40 mph όταν το σκάφος κύλησε στη δεξιά πλευρά του και άρχισε να βυθίζεται. Κατέβηκε περίπου 30 μίλια από το λιμάνι Assaluyeh του Ιράν.

Ο καπετάνιος του πλοίου ανέφερε ότι 11 από τα μέλη του πληρώματος κατάφεραν να μπουν σε σχεδίες, ενώ δύο ιρανικά περιπολικά έσωσαν άλλα 16 με σωσίβια. Ένα μέλος του πληρώματος πιστεύεται ότι διασώθηκε από ένα κοντινό τάνκερ. Αρχικά, ανέφεραν ότι δύο εξακολουθούν να αγνοούνται, αλλά οι τελευταίες αναφορές του ιρανικού πρακτορείου ειδήσεων αναφέρουν ότι 29 διασώθηκαν. Το πλήρωμα αποτελούνταν από άτομα από το Σουδάν, την Ινδία, την Ουγκάντα, την Τανζανία και την Αιθιοπία.

Εκτός από τα δύο ιρανικά περιπολικά σκάφη, αξιωματούχοι δήλωσαν ότι είχαν ζητήσει ένα ελικόπτερο για να συμμετάσχει στις έρευνες. Λιμενικός ωστόσο είπε στους δημοσιογράφους ότι θα αναζητούσαν το σώμα του αγνοούμενου μέλους του πληρώματος.

Το πλοίο που ναυπηγήθηκε το 1983 είχε φύγει από το Ντουμπάι μεταφέροντας αυτοκίνητα και άλλα φορτία με προορισμό το λιμάνι Umm Qasr στο νότιο Ιράκ.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X