Νέα

  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Alphaliner: Το 2022 άλλη μια χρονιά κερδοφορίας για τις ναυτιλιακές εταιρείες

Οι δέκα κορυφαίες εισηγμένες ναυτιλιακές εταιρείες μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων αναμένεται αναρριχήθηκαν στην κερδοφορία, με υπολογισμό για τον τρέχον έτος, κέρδη των 115 έως 120 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με την εκτίμηση και ανάλυση της Αlphaliner. Τα μέχρι στιγμής δεδομένα για τα μακροπρόθεσμα συμβόλαια που υπογράφονται προδιαγράφουν ότι, το 2022 θα είναι άλλη μια χρονιά κερδών ρεκόρ για τις ναυτιλιακές εταιρείες.

Τα στοιχεία της Xeneta, δείχνουν ότι οι περισσότερες από τις συμβάσεις του 2022 θα κυμανθούν σε επίπεδα ρεκόρ. Στις θαλάσσιες γραμμές μεταξύ Κίνας – Βόρειας Ευρώπης, ο μέσος όρος των ναύλων που έχουν καταγραφεί είναι 11.900 δολάρια ανά teu.

Η Εθνική Ομοσπονδία Λιανικής στις ΗΠΑ εκτιμά ότι οι ετήσιες εισαγωγές στις ΗΠΑ θα σημειώσουν νέο ρεκόρ το 2021, πάνω από 20% σε σύγκριση με το 2019.

Κορυφαίες στην κατάταξη του 2021 είναι οι ναυτιλιακές εταιρείες της Ταϊβάν, με κέρδη μεταξύ 200 και 300% από τον Ιανουάριο έως τον Δεκέμβριο, αν και υπήρξε επιβράδυνση τις τελευταίες εβδομάδες. Αυτό οδηγεί τους επενδυτές να πιστεύουν ότι ο COVID-19 θα μπορούσε να αυξήσει και πάλι τα κέρδη των πλοιοκτητών.

Οι μετοχές της Hapag – L- Lloyd έχουν σημειώσει άνοδο 150% μέχρι στιγμής εφέτος, ενώ οι Matson, COSCO και MAERSK έχουν σημειώσει αύξηση 46%, 47% και 56% αντίστοιχα.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X