Νέα

  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ

6 containerships που θα κινούνται με φυσικό αέριο, παραγγέλθηκαν από Ευρωπαίο εφοπλιστή

Η Korea Shipbuilding & Offshore Engineering Co. (KSOE) ανακοίνωσε ότι έλαβε παραγγελίες για ναυπήγηση πλοίων συνολικής αξίας 1,67 τρισεκατομμυρίων γουόν ή 1,39 δισεκατομμύρια δολάρια. Γνωστοποίησε επίσης ότι συμφώνησε με ένα πλοιοκτήτη με έδρα την Ευρώπη – ενδέχεται να είναι και Έλληνας εφοπλιστής – για να ναυπηγήσει έξι πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων μήκους 15.000 ισοδύναμων μονάδων (TEU) που θα κινείται με υγροποιημένο φυσικό αέριο.

Τα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων θα παραδοθούν σταδιακά στον πελάτη από το πρώτο εξάμηνο του 2024. Με άλλες συμφωνίες, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάσει ένα πλοίο LNG για έναν Ασιάτη εφοπλιστή, με την παράδοση να έχει προγραμματιστεί για το δεύτερο εξάμηνο του 2024.

Θα ναυπηγήσει επίσης τρία πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων για έναν πελάτη, που δεν κατονομάστηκε, με την παράδοση να ορίζεται το δεύτερο εξάμηνο του 2023.

Το Ναυπηγείο της Κορέας δεν ανέφερε τις τιμές ανά πλοίο. Όμως, η Korea Shipbuilding στοχεύει να κερδίσει εφέτος παραγγελίες αξίας 17,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που είναι υψηλότερες από τον περσινό στόχο των 14,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το 2021, ωστόσο, είχε παραγγελίες αξίας 22,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η KSOE είναι η μεγαλύτερη Ναυπηγική εταιρεία στον κόσμο, που διαθέτει τις θυγατρικές εταιρείες Hyundai Heavy Industries Co., Hyundai Mipo Dockyard Co. και Hyundai Samho Heavy Industries Co.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X