Νέα

  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ

270.000 τόνοι σιτηρών, «θύμα» των ρωσικών επιθέσεων στα λιμάνια

Τα επαναλαμβανόμενα ρωσικά πλήγματα σε ουκρανικά θαλάσσια και ποτάμια λιμάνια κατέστρεψαν μέσα σε έναν μήνα «270.000 τόνους σιτηρών», δήλωσε ο Ουκρανός υπουργός Υποδομών, Ολεξάντρ Κουμπράκοφ. «Συνολικά 270.000 τόνοι σιτηρών καταστράφηκαν στον ένα μήνα που διαρκούν οι επιθέσεις εναντίον των λιμανιών», ανέφερε ο υπουργός με ανάρτησή του στο Facebook, καταγγέλλοντας πλήγματα «εναντίον των χωρών της Αφρικής και της Ασίας, που αντιμετωπίζουν ήδη έλλειψη τροφίμων».

Αυτοί οι εκτεταμένοι ρωσικοί βομβαρδισμοί, οκτώ στον αριθμό, σύμφωνα με τον υπουργό, άρχισαν αφού η Ρωσία αποχώρησε τον Ιούλιο από τη συμφωνία η οποία επέτρεπε στην Ουκρανία να εξάγει την αγροτική παραγωγή της, που είναι ουσιώδους σημασίας για την παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια.

Μέσα στη νύχτα, ο ρωσικός στρατός επέφερε νέο πλήγμα στο λιμάνι Ισμαήλ, που βρίσκεται στον Δούναβη, ο οποίος εκβάλλει στη Μαύρη Θάλασσα, όπου οι δυνάμεις της Μόσχας έχουν μεγάλη παρουσία. «13.000 τόνοι σιτηρών καταστράφηκαν», δήλωσε ο Κουμπράκοφ. «Τερματικοί σταθμοί εξαγωγής σιτηρών και ιδιωτικές αποθήκες υπέστησαν ζημιές, όπως και υποδομές φόρτωσης», ανέφερε ο υπουργός.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X