Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Χτύπησαν ένα ακόμη πλοίο του ρωσικού ναυτικού ισχυρίζονται ουκρανοί

H Ουκρανία ισχυρίζεται ότι κατάφερε ένα ακόμη κύριο πλήγμα σε πλοίο του ρωσικού πολεμικού ναυτικού στη Μαύρη Θάλασσα.

Σύμφωνα με δύο στρατιωτικούς αξιωματούχους  το νεοπαραδοθέν βοηθητικό Vsevolod Bobrov φέρεται να χτυπήθηκε από τους ουκρανούς και να τυλίχτηκε στις φλόγες.

Αν και το χτύπημα δεν επιβεβαιώθηκε επίσημα, οι αξιωματούχοι ισχυρίζονται ότι ο ίδιος ισχυρισμός διατυπώθηκε και από τον Anton Gerashchenko, συμβούλου του Υπουργού Εσωτερικών της Ουκρανίας, με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Την περασμένη εβδομάδα, Ουκρανοί αξιωματούχοι ισχυρίστηκαν επίσης ένα χτύπημα στη ρωσική φρεγάτα Admiral Makarov, τον πιο προηγμένο εναπομείνοντα μαχητή επιφανείας στο ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας. Η αναφορά δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί και το Makarov, φέρεται να έχει εντοπιστεί άθικτο να εισέρχεται στο λιμάνι της Σεβαστούπολης.

Οι δυνάμεις της Ουκρανίας ανέλαβαν επίσης την ευθύνη για την καταστροφή ενός ρωσικού τανκ αποβίβασης στο λιμάνι του Μπερντιάνσκ τον Μάρτιο. Εκτός από αυτές τις επιβεβαιωμένες επιθέσεις, ο ουκρανικός στρατός δημοσίευσε βίντεο που δείχνει την καταστροφή πέντε περιπολικών σκαφών Raptor και ενός ρωσικού αποβατικού σκάφους κλάσης Serna κοντά στο νησί Snake.

 Το νησί το οποίο βρίσκεται σε στρατηγική τοποθεσία, καταλήφθηκε από τις ρωσικές δυνάμεις τις πρώτες ημέρες της εισβολής και τις τελευταίες εβδομάδες, η Ουκρανία έχει επανειλημμένα επιτεθεί σε Ρώσους υπερασπιστές και αποσπάσματα που βρίσκονται εκεί.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X