Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Υφ. Ναυτιλίας:”Θετικά τα μηνύματα για κρουαζιέρες από το λιμάνι Λεμεσού”

Τουλάχιστον δυο μεγάλα κρουαζιερόπλοια αναμένεται να έχουν φέτος ως βάση τους το λιμάνι της Λεμεσού, δηλώνει ο Υφυπουργός Ναυτιλίας, Βασίλης Δημητριάδης, ο οποίος αποδίδει την επιλογή της Κύπρου στον τρόπο χειρισμού της πανδημίας.

Μιλώντας στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων και σχολιάζοντας την πρόσφατη ανακοίνωση για έναρξη κρουαζιέρων με βάση τη Λεμεσό, του κρουαζιερόπλοιου Jewel of the Seas, της Royal Caribbean, ο κ. Δημητριάδης είπε πως, ο ίδιος έχει ενδείξεις για τουλάχιστον ακόμα μια εταιρεία που θα επιλέξει φέτος το λιμάνι της Λεμεσού.

Υποδεικνύοντας ότι «τα κρουαζιερόπλοια και τα επιβατικά πλοία είχαν πληγεί θανάσιμα από την πανδημία», ο κ. Δημητριάδης είπε πως, η απόφαση αυτή, αποδεικνύει ότι η Κύπρος προσφέρεται ως βάση για κρουαζιέρες, λόγω του επιτυχημένου τρόπου αντιμετώπιση της πανδημίας, των υγειονομικών πρωτοκόλλων και της επιδημιολογικής κατάστασης στη χώρα μας.

«Δίνεται το μήνυμα ότι η Κύπρος μπορεί να ανοίξει φέτος τουριστικά και να έχει επισκέπτες, ειδικά από χώρες όπως το Ισραήλ, που έχουν εμβολιαστεί, οι οποίοι θα αποβιβάζονται για αρκετές ώρες και θα επισκέπτονται τα εστιατόρια και τις υπηρεσίες του τόπου, συνεισφέροντας στην οικονομία», συμπλήρωσε.

Το γεγονός ότι μεγάλες εταιρείες κρουαζιέρας επενδύουν φέτος στην Κύπρο, σημείωσε, ίσως αποτελέσει την απαρχή για να εντάξουν μόνιμα τη χώρα μας στο πρόγραμμα των κρουαζιέρων τους, ενώ υπέδειξε πως, αυτό θα δώσει την ευκαιρία στους Κύπριους να βιώσουν την εμπειρία των μεγάλων κρουαζιερόπλοιων, χωρίς να χρειαστεί να ταξιδέψουν πρώτα αεροπορικώς σε άλλη χώρα.

Υπενθυμίζοντας ότι μεγάλα κρουαζιερόπλοια επέλεξαν το αγκυροβόλιο Μονής για να παροπλιστούν, λόγω  διακοπής των κρουαζιέρων, ανέφερε ότι «εμείς ως Υφυπουργείο νιώθουμε πολύ ικανοποιημένοι γιατί η Κύπρος, εδώ και 12 μήνες, έχει λάβει τα εύσημα για τις διευκολύνσεις που δόθηκαν στα θέματα αλλαγής πληρωμάτων και επαναπατρισμού ναυτικών», σημειώνοντας παράλληλα πως, ίσως αυτό να έχει επίσης προσμετρήσει για τις εταιρείες.

Καταλήγοντας, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας εξέφρασε την εκτίμηση πως δημιουργούνται πολύ καλές προϋποθέσεις για τον τουρισμό, τον τομέα της κρουαζιέρας και της επιβατικής ναυτιλίας στον τόπο μας.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X