Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Υπογράφηκε σύμβαση για μελέτη βελτίωσης του Αλιευτικού Καταφυγίου Λάρνακας

Σύμβαση για την παροχή υπηρεσιών για τη μελέτη βελτίωσης του Αλιευτικού Καταφυγίου Λάρνακας, υπογράφηκε χθες, Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου, στο Τμήμα Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων.  

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η μελέτη έχει ως κύριο στόχο «να καθοριστούν τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για βελτίωση του αλιευτικού καταφυγίου Λάρνακας ώστε να εξυπηρετεί πιο αποτελεσματικά τα αλιευτικά και άλλα σκάφη που το χρησιμοποιούν και να παρέχει τις απαραίτητες ασφαλείς συνθήκες χρήσης του αλιευτικού. Οι οποιεσδήποτε επεμβάσεις/μέτρα προταθούν για την επίλυση του προβλήματος θα πρέπει να είναι προσαρμοσμένες με το φυσικό ανάγλυφο του αλιευτικού καταφυγίου και να συνάδουν με το περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής».

Όπως αναφέρεται, «το αλιευτικό καταφύγιο Λάρνακας βρίσκεται στην περιοχή Μακένζυ, στη δυτική πλευρά του κόλπου της Λάρνακας και βόρεια του αεροδρομίου Λάρνακας. Κατασκευάστηκε το 1979, αποτελείται από ένα προσήνεμο και ένα μικρότερο υπήνεμο κυματοθραύστη, σταθμεύουν περίπου 150 αλιευτικά και άλλα σκάφη, στα δυτικά του αλιευτικού καταφυγίου υπάρχει πλαζ λουομένων και στα ανατολικά κατασκευάστηκε ο πεζόδρομος της Οδού Πιαλέ Πασιά».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «τα μέτρα και τα έργα βελτίωσης που θα προταθούν, θα πρέπει να επιφέρουν τις ελάχιστες δυνατές επιπτώσεις στο περιβάλλον και να βρίσκονται μέσα στα πλαίσια των αρχών της αειφόρου ανάπτυξης».

Το Έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας και συγκεκριμένα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θάλασσα 2014-2020».

Η ημερομηνία έναρξης της εκτέλεσης του αντικειμένου της Σύμβασης τίθεται σε ισχύ από την στιγμή της υπογραφής, με διάρκεια εκτέλεσης 18 μήνες και κόστος €85.500,00 συν Φ.Π.Α. Το Συμβόλαιο υπέγραψαν, εκ μέρους του Τμήματος Δημοσίων Έργων, ο Διευθυντής Αντώνης Κουτσούλλης, και εκ μέρους της Εταιρείας «MARNET A.T.E.» o Αθανάσιος Παπαθανασίου.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X