Νέα

  • ΓΑΛΑΖΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το φετινό #EUBeachCleanUp Challenge επιστρατεύει τα Στρουμφ

Ο ωκεανός μας ξεκινά από εσάς! Πρόκειται για την εκστρατεία της ΕΕ για το 2020, με ηχηρά μηνύματα προς τον κάθε Ευρωπαίο πολίτη που τον καλεί να καθαρίσει την παραλία από το σπίτι. Πως θα γίνει αυτό;

Με τη μείωση της κατανάλωσης νερού, την αγορά λιγότερων πλαστικών συσκευασιών και κυρίως την ταξινόμηση των σκουπιδιών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνει η ΕΕ, έχουμε δει όλες εικόνες ή διαβάσαμε τις ανησυχητικές αναφορές: πλαστικά σκουπίδια συσσωρεύονται στους ωκεανούς μας και ρυπαίνουν τις παραλίες μας. Τα ζώα παγιδεύονται σε δίχτυα και τα μικροπλαστικά μπαίνουν στην τροφική μας αλυσίδα. Το κλειδί για την καταπολέμηση των θαλάσσιων απορριμμάτων είναι να το σταματήσουμε στην πηγή, περισσότερη ανακύκλωση και καθαρισμό.

“Μαζί, μπορούμε να μετατρέψουμε μια σταγόνα στον ωκεανό σε ένα κύμα αλλαγής” είναι ένα από τα ηχηρά μηνύματα της φετινής εκστρατείας ευαισθητοποίησης που διοργανώνεται κάθε χρόνο το Σεπτέμβριο με εκδηλώσεις σε όλη την Ευρώπη.

Το 2019, πάνω από 40.000 εθελοντές κινητοποιήθηκαν σε σχεδόν 80 χώρες. Σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η εκστρατεία είχε τεράστιο αντίκτυπο, φτάνοντας σε εκατομμύρια με το θετικό μήνυμα αλλαγής για βιωσιμότητα.

Συνεργαζόμενη με τα Ηνωμένα Έθνη και τα Στρουμφ, η ΕΕ πιστεύει ακράδαντα ότι μπορούμε όλοι να κάνουμε μια πραγματική διαφορά για τον μπλε πλανήτη μας, αναλαμβάνοντας υπεύθυνη δράση ως άτομα και συλλογικά.

Για την έκδοση 2020, η ΕΕ στοχεύει σε τοπικές δεσμεύσεις, καθώς οι ομαδικές δράσεις ενδέχεται να εγκυμονούν κινδύνους για τη δημόσια υγεία. Κάτω από την επικεφαλίδα «ο ωκεανός μας ξεκινά με εσάς», σας προσκαλούμε να ανταποκριθείτε στην πρόκλησή μας: μειώστε την κατανάλωση νερού, αγοράστε λιγότερες συσκευασίες, ταξινομήστε τα σκουπίδια σας… Μπορείτε κυριολεκτικά να «καθαρίσετε την παραλία από το σπίτι»!

Ακολουθήστε το hashtag #EUBeachCleanup και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τις προκλήσεις της καμπάνιας!

Οι τοπικές εκδηλώσεις #EUBeachCleanup θα διοργανωθούν τον Σεπτέμβριο, με όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις ασφαλείας. Το #EUBeachCleanup είναι μέρος του #EUGreenDeal. Δείτε στο σύνδεσμο τις εύστοχες φωτογραφίες με τους αγαπημένους πρωταγωνιστές κινουμένων σχεδίων, αλλά και το πρόγραμμα εκδηλώσεων:

https://eeas.europa.eu/headquarters/headquarters-homepage/81643/eubeachcleanup-goes-online_en?fbclid=IwAR36JqlkwCuPwqTz5liOPaLsrJ7Tz1avLQp6pIVI5Iw9Y32EZnz43aR8jiM

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X