Νέα

  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Το λιμάνι της Βαλένθια «κόβει» τις εκπομπές CO2-Τα «πράσινα» projects

Το ισπανικό λιμάνι της Βαλένθια μείωσε το αποτύπωμα άνθρακα κατά 30% από το 2008 έως το 2019, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της λιμενικής αρχής.

Το αποτύπωμα άνθρακα του λιμανιού μετράται, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις δραστηριότητες που πραγματοποιούνται στις υποδομές του.

Κατά την ίδια περίοδο, η δραστηριότητα του λιμανιού αυξήθηκε κατά 42%, από 52 εκατ. τόνους το 2008 σε 74 εκατ. τόνους στο τέλος του 2019. 

Τα στοιχεία αυτά υποδεικνύουν ότι η Βαλένθια βρίσκεται σε σωστή τροχιά, προκειμένου να επιτύχει το στόχο μηδενικών εκπομπών μέχρι το 2030, στόχο που Ισπανία, Ευρώπη και διεθνείς οργανισμοί τοποθετούν για το 2050.

Σε αυτό το πλαίσιο, το λιμάνι προωθεί ορισμένα projects, όπως η κατασκευή του ηλεκτρικού υποσταθμού, ο οποίος θα επιτρέψει τη σύνδεση των ελλιμενισμένων πλοίων με το ηλεκτρικό δίκτυο και θα μειώσει τις εκπομπές CO2.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκονται μελέτες για αιολικά πάρκα, η κατασκευή και βελτίωση των σιδηροδρομικών συνδέσεων, η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών, η αντικατάσταση των οχημάτων με υβριδικά και ηλεκτρικά και η αναβάθμιση του φωτισμού στις λιμενικές περιοχές.

Πηγή: Reporter.gr

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X