Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Στα πυρά του πολέμου – Mία ακόμη επίθεση στον τομέα της εμπορικής ναυτιλίας

Την Κυριακή, τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης υποστήριξαν ότι ο ρωσικός στρατός επιτέθηκε σε άλλο πολιτικό σκάφος κοντά στα ουκρανικά ύδατα. Πρόκειται για την έβδομη ρωσική επίθεση στον τομέα της εμπορικής ναυτιλίας που αναφέρθηκε από την έναρξη της εισβολής τον Φεβρουάριο.

Σε δήλωση που μεταδόθηκε από το ρωσικό κρατικό πρακτορείο TASS, ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ ισχυρίστηκε ότι ένα περιπολικό του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας του ρωσικού Ναυτικού άνοιξε πυρ και κατέστρεψε το φορτηγό Apache στην Αζοφική Θάλασσα.

Τα δεδομένα του AIS που παρέχονται από το Pole Star δείχνουν ότι το Απάτσι αναχώρησε από την Τουρκία τον Μάρτιο, φτάνοντας στο ρωσικό λιμάνι του Ροστόφ-ον-Ντον στις 2 Απριλίου. Επρόκειτο για το όγδοο ταξίδι του Απάτσι στο Ροστόφ- ον Ντον-το προηγούμενο έτος, το οποίο έφυγε ξανά από το ρωσικό λιμάνι στις 8 Απριλίου.

Το σήμα ελήφθη μόνο κατά διαστήματα, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αζοφική Θάλασσα και εντοπίστηκε τελευταία φορά την ημέρα της αναχώρησής τπθ. Δεν παρέχει καμία ένδειξη εάν επιχείρησε να εισέλθει στη Μαριούπολη, αλλά θα έπρεπε να περάσει σε απόσταση περίπου 20 ναυτικών μιλίων από το επίμαχο λιμάνι, για να επιστρέψει στη Μαύρη Θάλασσα.

Σε ξεχωριστή δήλωση, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ισχυρίστηκε ότι στο Απάτσι επέβαιναν ηγέτες του τάγματος Aζοφ της Ουκρανίας. Το υπουργείο υποστήριξε ότι το τουρκικής ιδιοκτησίας, υπό σημαία Μάλτας bulker, ανοικει στον ουκρανικό στόλο.

Την περασμένη εβδομάδα, οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν επίσης το εμπορικό πλοίο Azburg με σημαία Δομινίκας στην προβλήτα της Μαριούπολης και στη συνέχεια ισχυρίστηκαν ότι η επίθεση έγινε από ουκρανικά πυρά. Το βίντεο μετά το περιστατικό που δόθηκε στη δημοσιότητα από τη ρωσική υπηρεσία πληροφοριών GRU, δείχνει σοβαρές ζημιές από πυρκαγιά στο υπερστεγαστήριο του Azburg.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X