Νέα

  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Σιγκαπούρη: Παραμένει το απόλυτο θαλάσσιο κέντρο

Η Σιγκαπούρη βρίσκεται στην κορυφή του Δείκτη Ανάπτυξης του Διεθνούς Κέντρου Ναυτιλίας Xinhua-Baltic για όγδοη χρονιά, ακολουθούμενη από το Λονδίνο, τη Σαγκάη, το Χονγκ Κονγκ και το Ντουμπάι, με όλες τις πόλεις να βρίσκονται στις ίδιες θέσεις που ήταν το προηγούμενο έτος.

Ο δείκτης επηρεάζεται από τις ναυτιλιακές υπηρεσίες που αποτελούν το 50% της στάθμισης του δείκτη, ενώ οι λιμένες συμβάλλουν επιπλέον 30%.

Η πανδημία Covid-19 είχε μικρή επίδραση στον δείκτη και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Baltic Exchange Mark Jackson σχολίασε: «Οι φετινές βαθμολογίες έγιναν με γνώμονα την πανδημία και τις μεγάλες διαταραχές στις ζωές των ανθρώπων και στις επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο. Παρά τις προκλήσεις αυτές, η τεράστια υποδομή ανθρώπων και εξοπλισμού που υποστηρίζει την παγκόσμια θαλάσσια κίνηση δισεκατομμυρίων τόνων εμπορίου διατηρήθηκε ισχυρή».

Ο δείκτης κάλυψε 43 κέντρα ναυτιλίας και η μόνη αλλαγή στα 10 κορυφαία το 2020 ήταν η Νίνγκμπο, στην Κίνα, που αντικατέστησε την Ιαπωνική πρωτεύουσα Τόκιο στη 10η θέση.

Πηγή: Reporter.gr

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X