Νέα

  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Σε τροχιά υλοποίησης το τερματικό στο Βασιλικό – Έφθασε η πρώτη παρτίδα σωλήνων

Η πρώτη μεγάλη παρτίδα σωληνοπασσάλων, έφθασε στο λιμάνι Βασιλικού, που γειτνιάζει με το χώρο όπου θα κατασκευαστεί το τερματικό Εισαγωγής Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου, βάζοντας την Κύπρο σε τροχιά μίας νέας ενεργειακής εποχής.

Οι εργασίες στο θαλάσσιο και χερσαίο χώρο εντατικοποιούνται προς υλοποίηση του έργου εντός των συμφωνημένων χρονοδιαγραμμάτων. Τη μελέτη και κατασκευή του τερματικού, ανέλαβε ο κινεζικός κολοσσός China Petroleum Pipeline (CPP ΜETRON CONSORTIUM LTD).

Η προμήθεια των υλικών έγινε σύμφωνα με πληροφορίες από την Jiangsu Yangzi Chankong Offshore Engineering (YZCK), ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σύγχρονα χαλυβουργία της Κίνας. H κατασκευή του έργου θα αποπερατωθεί υπό αυστηρές προδιαγραφές και στη βάση ευρωπαϊκών και διεθνών προτύπων.

Το σημερινό φορτίο που εκφορτώθηκε με όλα τα προληπτικά μέτρα, περιέχει τις σωλήνες για την κατασκευή της προβλήτας στην οποία θα δένει το πλοίο FSRU – ΕΤΥΦΑ Προμηθέας, η κατασκευή του οποίου ολοκληρώνεται το επόμενο διάστημα στο ναυπηγείο COSCO στη Σαγκάη.

Το πλοίο θα μετατρέπει από απλό Μεταφορέα Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNGC), σε Πλωτή Μονάδα Αποθήκευσης και Επαναεριοποίησης (FSRU), διατηρώντας παράλληλα πλήρως τις αρχικές λειτουργίες του ως εμπορικό πλοίο (LNGC).

Έντονη κινητικότητα παρατηρείται στην περιοχή Βασιλικού, όπου ολοκληρώνονται και οι χωματουργικές εργασίες. Σε εγρήγορση βρίσκονται οι εμπλεκόμενοι στην κατασκευή του μεγαλόπνοου έργου, με χερσαία και πλωτά μηχανήματα, παραλαβή αναγκαίων εξολισμών και άλλων υλικών, ώστε να αποπερατωθεί με επιτυχία στο πλαίσιο τωνχρονοδιαγραμμάτων το τερματικό Βασιλικού.

Την υστάτη αποφεύχθηκε η περιπέτεια παραλαβής του φορτίου, λόγω απεργίας των στοιβαδόρων που ήταν σε εξέλιξη στο λιμάνι Λάρνακας και θα εξυπηρετούσαν το λιμάνι Βασιλικού.

Χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των αρμοδίων, η απεργία έληξε και οι εργασίες εκφόρτωσης από το πλοίο BBC SEBASTOPOL, προχώρησαν κανονικά.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X