Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Σε μια εντυπωσιακή σφαίρα που επιπλέει στο νερό το νέο κατάστημα της Apple

Είναι απλά εντυπωσιακό και το κοινό μπορεί να το επισκεφθεί σύντομα μέσω μιας πεζογέφυρας που ξεκινάει από τον παραλιακό δρόμο. Ο λόγος για το νέο σφαιρικό κατάστημα της Apple στη Σιγκαπούρη το οποίο κέρδισε ήδη τις εντυπώσεις.

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Foster + Partners έχτισε το κατάστημα πάνω στο νερό δίπλα από το πασίγνωστο ξενοδοχείο Marina Bay Sands.

Οι εικόνες δείχνουν το σφαιρικό κατάστημα μέσα στον όρμο της Marina Bay, κοντά στο ξενοδοχειακό συγκρότημα που σχεδίασε ο Μοσέ Σαφντί. Το κατάστημα περιβάλλεται από νερό κι έτσι μοιάζει σα να επιπλέει.

«Οι πόρτες του νέου καταστήματος στον κόλπο της Σιγκαπούρης θα ανοίξουν σύντομα. Το Apple Marina Bay Sands θα βρίσκεται στην καρδιά της δημιουργικότητας, ένα μέρος όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να εξερευνήσουν, να συνδεθούν αλλά και να δημιουργήσουν νέα πράγματα. Ανυπομονούμε να δούμε πού θα οδηγήσει τον καθένα η φαντασία του» δήλωσαν οι υπεύθυνοι της Apple.

Ένα υποβρύχιο πέρασμα θα το συνδέει επίσης με το εμπορικό κέντρο στη βάση του συγκροτήματος Marina Bay Sands, το οποίο άνοιξε το 2011. Η κατασκευή αυτή αντικαθιστά ένα κτίριο που σχεδιάστηκε από τον Μοσέ Σαφντί ως μέρος του αρχικού συγκροτήματος Marina Bay Sands.

Το γεωμετρικό, γυάλινο κτίριο στέγαζε στο παρελθόν το νυχτερινό κέντρο Avalon. Ήταν ένα από τα δύο «κρυστάλλινα κιόσκια» που «σχεδιάστηκαν ως ένα ζευγάρι από διαφανή νησιά που επιπλέουν πάνω στο νερό». Το άλλο κιόσκι υπάρχει ακόμα και στεγάζει ένα κατάστημα Louis Vuitton.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X