Νέα

  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Πρωτοβουλία “Happy-at-Sea” για στήριξη των ναυτικών

Την οικονομική του αρωγή στην πρωτοβουλία «Mission to Seafarers Flying Angel Campaign» ανακοίνωσε ο νηογνώμονας DNV GL. Η πρωτοβουλία έχει ως στόχο την υποστήριξη των ναυτικών οι οποίοι βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση εξαιτίας της παρατεταμένης πανδημίας και των συνεπειών της.

Η οικονομική ενίσχυση θα κατανεμηθεί για την ανάπτυξη της εφαρμογής «Happy-at-Sea», που θα παρακολουθεί την ψυχική υγεία των ναυτικών και μέσω της οποίας τα πλοία θα μπορούν να προμηθεύονται φάρμακα.

Ο διευθύνων σύμβουλος του DNV GL, Knut Ørbeck-Nilssen, δήλωσε: «Οι ναυτικοί είναι key workers. Η προμήθεια αναγκαίων αγαθών είναι βασική για την ομαλή λειτουργία της κοινωνίας και του παγκόσμιου εμπορίου, και πιστεύω ότι πρέπει να φροντίζουμε γι’ αυτό το εργατικό δυναμικό. Η προσφορά των ναυτικών στην ανθρωπότητα δυστυχώς παραβλέπεται, όπως και τόσων άλλων ανθρώπων που συντηρούν την κοινωνία μας. Είμαστε ιδιαίτερα ευγνώμονες για την ευκαιρία να υποστηρίξουμε το “Mission to Seafarers”, το οποίο επικεντρώνεται στην παροχή βοήθειας προς τους ναυτικούς, που συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της πανδημίας».

Η εφαρμογή «Happy-at-Sea» έχει σκοπό την προώθηση της ψυχικής υγείας των ναυτικών, καθώς και την ενίσχυση της ασφάλειάς τους εν μέσω ενός δύσκολου «modus operandi» λόγω του ιού. Η εφαρμογή θα μετρά και τον Δείκτη Ευημερίας Ναυτικών (SHI), ο οποίος ουσιαστικά θα καταγράφει και θα παρακολουθεί την ψυχική υγεία των πληρωμάτων.

Διεθνείς λύσεις για ιατρικές προμήθειες 

Παράλληλα, οι ναυτικοί θα έχουν τη δυνατότητα, μέσω της εφαρμογής, να παραγγέλνουν ιατρικές προμήθειες και φάρμακα, τα οποία θα λαμβάνουν στο εκάστοτε λιμάνι που θα προσεγγίζει το πλοίο.

Ο Γενικός Γραμματέας του Mission to Seafarers, Revd Canon Andrew Wright, δήλωσε: «Ο Covid-19 έχει προκαλέσει μια άνευ προηγουμένου κρίση για τους ναυτικούς και η βιομηχανία πρέπει να συσπειρωθεί γύρω από αυτούς. Είμαστε ευτυχείς που τόσοι πρωτοπόροι οργανισμοί μάς βοηθούν να παρέχουμε την επείγουσα υποστήριξη σε αυτούς τους key workers».

Ο κ. Ørbeck-Nilssen πρόσθεσε ότι «η συνεχιζόμενη κρίση σχετικά με τις αλλαγές πληρωμάτων αποδεικνύει ότι τα διεθνή ζητήματα χρήζουν διεθνών λύσεων. Παρ’ όλα αυτά, πρέπει να συνεχίσουμε να ασκούμε πίεση στις κυβερνήσεις και στα λιμάνια, έτσι ώστε να ελαφρύνουν την κατάσταση. Στο μεταξύ, η ναυτιλιακή κοινότητα θα πρέπει να παράσχει την πλήρη υποστήριξή της στο “Mission to Seafarers” και σε άλλες παρόμοιες πρωτοβουλίες. Το έργο τους δεν θα μπορούσε να είναι πιο αναγκαίο απ’ ό,τι τώρα».

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X